Az elutasítás rossz érzés. Te is átélted már?

elutasitas

Mindenkinek az élete folyamán legalább egyszer, de akár sokszor is, lehet része elutasításban.

Hogy mit is nevezünk elutasításnak?

Az elutasítást mi magunk „tanítjuk” meg magunknak.

Méghozzá egy olyan helyzetben, amikor csalódást élünk meg.

Ez a csalódás elhiteti velünk, hogy nem vagyunk éppen „alkalmasak”. Bármire is.

Vegyünk egy példát!

Nagyon gyakori, ezért írom ezt. Mintáinkat, hitrendszereinket már jókor az életünk elején kialakítjuk.

Veled is így történt ez. Ja, igen! Velem is. Ezeket a mintákat hozod a családból.

Megtanulod, vagy valaki cselekedetére éppen Te magad hozod létre azt a hitrendszert, ami után már simán képes vagy e szerint a hitrendszer szerint alakítani a valóságod!

Szóval a példa:

Gyerekkorodban a szüleid rendkívül elfoglaltak voltak és kevés időt tudtak Veled tölteni.

Amikor volt egy számodra fontos esemény, akkor arra sem tudtak elmenni, pedig megígérték…

Mi történik ekkor egy gyerekben? (akár éppen Benned is lehet)

Mélységes csalódást él meg, amiért Ő nem elég jó arra, hogy a szülei elmenjenek a szereplésére, vagy hogy vele foglalkozzanak (mikor a tesójával sokkal többet törődnek).

Ekkor a gyermek úgy nyugtázza magában, hogy Ő nem elég jó, hogy nem elég fontos.

Pedig neki nagyon is fontosak a szülők! Sőt! Mindent meg is tenne a figyelmükért.

De mivel már elhitette magával, hogy ő nem elég jó, és hogy bármit tesz, úgyis elutasítják, így ezt a rezonanciát bocsátja ki a világba.

Mi ennek az eredménye?

Hogy egyre többször szeretne figyelmet kapni, egyre jobban akarja.

Gondold csak végig!

Hányszor volt már olyan az életedben, hogy nagyon akartál valamit! Úgy igazán nagyon! Figyeltél rá, összpontosítottál, csupa pozitív dolgot mondtál, mégsem jött az, amire vágytál. Nem érkezett el hozzád a vágyott munka, a vágyott társ stb.

Tudod miért?

Mert a hiány teréből teremtettél. Méghozzá abból, hogy még nincs. Jó lenne, ha lenne, meg majd nagyon fogok örülni, ha lesz, de még nincs!

És ennek a gyökere az, hogy Te valamikor azt hitetted el magaddal, hogy nincs számodra szeretet. Vagy nincs törődés, vagy kedvesség, vagy meleg otthon..

Hogy Te ezt „nem érdemled meg”.

Tudom, hogy ezek kemény szavak, de amint elolvasod ezt a cikket, csak hunyd le a szemed és nézd végig az életed, hogy milyen érzések jönnek a felszínre az elutasítottságra. Milyen cselekmények villannak fel. Ezeket általában nem a tudatos tudattal “mondjuk”, hanem tudatalatti mintáikból bújnak elő, ezért ne csodálkozz, hogy ha éppen az előzőleg olvasottaknak az ellenkezőjét gondolod. Pl. Már hogyne érdemelném meg a jóllétet, a szép ruhákat, a boldogságot stb..Ezek természetes velejárói az életnek. De nézd meg, hogy azt éled e? Ha nem azt éled, tehát beugrik az pl. egy vásárlás alkalmával, hogy én ugyan nem adok 100.000 ft-ot egy pár cipőért, pedig szívesen járnál valamelyik párizsi, vagy milánói márka darabjaiban, akkor bizony megvannak a limitációk.

Csak azért mondom ezt, mert nálam is szép számmal voltak hasonlók. Állandóan azt hangsúlyoztam, hogy az is h…..e, aki ennyit költ cipőre…(micsoda ítélkezés, ugye?:-), de ezt addig meg kellett tennem, amíg azt hittem el, hogy a világban csak limitáltan vannak jelen számomra a dolgok. Eszembe sem jutott, hogy akár kaphatok is, egy ilyen cipőt, vagy hogy bárhonnan annyi pénz áramlik hozzám, hogy ezt simán megvehessem, neheztelés nélkül. Aztán dolgoztam magamon és bizony megváltozott a szemléletem. De a régi mintámmal lehetetlen volt egy olyan cipőben járnom.

Ugyanezek a hiedelmek – vagy hasonlóak- működhetnek akkor is, amikor pl. folyamatosan kurdarcba fulladnak kapcsolataid. Legyen az akár párkapcsolat, akár munkahelyi, baráti kapcsolataid. Ha mondjuk úgy érzed a munkádban, hogy mások jobbak nálad, vagy legtöbbször lemaradsz a sikerről, elutasítják a legjobb ötleteidet, kezdeményezéseidet is. Ezek egy idő után az önbecsülésed kárára mennek, az pedig elindít egy sor folyamatot, amivel egyre növekszik a hiány az életedben.

Ezek az elutasítottsági érzések addig lesznek jelen, amíg meg nem gyógyulnak azok a régi hitrendszerek, aminek hatására ezt elhitted!

Tudsz változtatni!!

Amint sikerül lecserélni ezeket a hitrendszereket, akkor az életedben megszűnnek azok a kellemetlen helyzetek, amik az elutasítottságot mutatják Neked!

Mivel minden Belőled indul ki, így ha ez az emlék, minta gyógyul, akkor a jelened is változni fog!

Ennek azért van nagy jelentősége, mer tudnod kell, hogy TE vagy életed teremtője!

Nem az anyukád, apukád, főnököd! Te! Noha úgy tűnhet, hogy mások az igazságtalanok veled, de ahogy bent, úgy kint elvén, bizony ők csak sugároznak vissza számodra. Ha lecserélnéd ezeket a hitrendszereket, mert meguntad a folyamatos elutasítás érzést, és magasabbra emelnéd az önbecsülésed, akkor kattints ide és indulj el az úton! Színezd újra az életed!

Ne feledd! Nincs hiba az életben! Csak megtapasztalások és alkalmak a korrekcióra!

Mindenki a környezetedben úgy tesz, ahogy tenni tud! Te hívod életre az eseményt azzal, hogy az elutasítottság rezonanciáját küldöd ki az éterbe! Ez sem hiba!!! Hiszen a sejtek tárolják az információt! Amikor kész a változásra, az az információ egy bizonyos érzés formájában meg fog mutatkozni az életedben! Ezért tehát örülj a változás idejének! Amikor utadban áll egy-egy mintához kötődő hitrendszer, akkor egyszerűen taníts új mintát magadnak és engedd gyógyulni a régit! Teremts új minőséget magadnak!

Azt is tudnod kell, hogy ezek a hitrendszerek beszűrődhetnek a távolabbi családból. Nagyszülőktől, sőt még korábbról is! Hiszen a génjeinkben hordozzuk elődeink genetikai lenyomatát!

Ha azonban Te megváltoztatod a Tiédet, akkor nemcsak magadnak teszel jót, hanem a gyermekednek és az összes leszármazottadnak, sőt a felmenőknek is! Mindenki gyógyul!

Ez elég jól hangzik ugye?!

Ezért tehát ne süllyedj bele az önsajnálatba és a merev makacsságba, inkább fogd fel úgy, hogy az életed újabb sikeres megoldanivalót adott eléd!

Van, akinek a megoldás jön magától, de ez a legritkább.

Nagyon jó módszerek vannak a gátló minták lecserélésére, ha sürgős és régóta visszatér Nálad ez a jelenség, keress bátran, örömmel segítek!

Csoportban itt van lehetőséged az önbecsülésturbóra, amivel a bőségáramlást elindíthatod az életedben!

Ha egyéni konzultációt szeretnél, akkor ide kattints!

Nem is hinnéd, hogy milyen apróságokon múlik minden. Jó érzés lenne, ha a munkahelyen megszűnne az elutasítás? Boldogság lenne, ha a párkapcsolatodban végre megszűnne az elutasítás?