A boldogság és én, avagy párkapcsolati tanácsok másként

vetésA párkapcsolati tanácsok bejegyzésemben említettem talán, hogy egy elég nagy témáról beszélünk, amikor a párkapcsolatot taglaljuk. Nem instant megoldásról írok, hanem olyanról, ami az egész életedre hatással lesz. Méghozzá pozitív hatással, így érdemes vele foglalkozni és türelmet szánni rá!

Ahhoz, hogy aratni tudj, vetni kell! Ez a természet törvénye!! Az életünk egy izgalmas és legszebb része az, amikor megszületik bennünk a vágy arra, hogy párban éljünk. Legyünk ekkor 16 évesek (mert ugyan még hazajárunk), de már a szívünkben kitölti valaki más is a teret a családunkon kívül.

Ekkor igazán a föld felett szárnyal az ember és ez így van jól! De tudod valójában mi történik a szerelemmel?

A szerelem ilyenkor mutatkozik meg, és valójában kicsit félre is vezet Téged. Mert azt hiszed, azt egy másik ember váltja ki belőled és elkezdesz ennek az embernek tetszelegni, esetleg megfelelni, így kicsit megcsúszva (de bocsánatos bűn, mert ez egy olyan gyönyörű állapot:-)), elfelejteni azt, ki is vagy igazán. Ez nem baj, de egy idő után érdemes azt a verziót alkalmazni, amikor úgy élvezed a szerelmet, hogy megtartod saját magad! Mert ha ez nincs, akkor bizony kiszolgáltatottá válsz egy másik embernek! Ez a kiszolgáltatottság pedig önbizalomhiányhoz, Önmagad elvesztéséhez és kisebbség érzethez vezet. Na! Ugye, hogy nem akarod ezt?

Akkor mi a teendő?

reggeli ebredesMielőtt még magadhoz vonzanád azt a párkapcsolatot, előtte kerülj intim viszonyba magaddal. Mit jelent ez igazán?

Tölts úgy időt magaddal, hogy figyelsz!

Figyelsz arra, hogy

  • milyen érzés reggel felébredni
  • milyen érzés ruhába bújni
  • milyen érzés meztelenül állni a tükör előtt
  • milyen érzés reggelizni stb.

Tudom, hogy ezek némelyike egyáltalán nem fog boldogságot adni az első időkben, sőt! Lehet, hogy képtelen vagy magadra figyelni. De nem baj! Csak figyelj megint és kicsit tovább időzz a helyzetben! Ne drámázz, csak figyeld meg, hogy jó, vagy rossz érzés!

Következő lépésben, indulj el az aktivitás útján.

Nézd meg a következő videót! 7 perc csupán, de olyan tennivalók vannak benne, ami a jobb élet irányába segít Téged!

 

szerelem4Mint látod az, hogy azt kértem figyeld magad, nem véletlenül történt! Azt szeretném, hogy tényleg sikerre vidd az életed, mert a boldogság -és ezt lehet, hogy közhelynek gondolod- Benned van!

Csak ahogy teltek az évek, vagy ahogy elveszítetted magad egy párkapcsolatban -mondhatnám megaláztad magad- (tudom, hogy kemény de így van), úgy húztál egyre sötétebb takarót a boldogságodra! De ahogy a videóban el is mondom, ezt a takarót le is veheted, vagy életed vágtató paripáját  meg is zabolázhatod!

Nem elég tudni!

Sokszor mondják, hogy tudom, hogy mit kéne tenni! (de mégsem teszik) Ha nem teszed, akkor nem tudod! Ráadásul ha nem teszed, akkor még nem is tiszteled magad! Hogy tisztelhetne más? Belőled a saját magad felé való tisztelet hiánya sugárzik és a környezeted sem tud más mutatni Neked, mint amilyen most vagy! Ha ez nem tetszik Neked, akkor változtass!

Figyelj!

egyensulybanAzt írtam az előbb, hogy mint amilyen MOST vagy! A mostnak az az előnye, hogy ha megváltoztatod, akkor a következő mostod, már más minőségű lesz! Úgyhogy ne pánikolj a kevésbé jó most miatt! Építs új mostot! Boldogat! Olyat, amilyen boldoggá tesz.

RNAAHa úgy érzed nem megy egyedül akkor gyere, segítek!

Van egy kedves ügyfelem. Az életét 8 hét alatt tettük sínre a teljes szétesettségből a boldog párkapcsolatig és családalapításig! Ez csak 8 hét volt, de az igazán aktív szakasz csak 3. Úgy pörögtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem. A semmiből, ma már boldog család, új ház és mindenki a helyén benne! De azért keményen megdolgozott! De megérte!!! Itt olvashatsz az első 5 hetes eredményéről, Annamari 34 

Szóval keresd meg a helyed és vedd kezedbe az irányítást! Nehogy már magával ragadjon az ár! Itt Te vagy a vezető! Élj vele!

 

Ahova írhatsz: kepesanita@egyensulyakademia.com

Örülök a levelednek, kérdéseknek!