Húsvéti lakoma

Húsvéti lakoma okosan, avagy ne edd túl magad az ünnepben!

tavaszi virágzásA Húsvét a vallási szempontok szerint Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Ez a feltámadás magával hozza az új élet megszületését is, avagy egy másik életminőség megszületését. Az örök életét!

Ezekben a napokban a mi életünkben is új fény dereng fel, méghozzá a tavaszi újjászületés, megújulás, megtisztulás lehetősége. Húsvét alkalmából az asztalokra is finom falatok kerülnek, amik a húsos finomságok mellett, már friss, hazai zöldségekből is állnak! Felkerül az asztalra az újhagyma, a hónapos retek, a medvehagyma és a torma, fejes saláta is! Természetesen lehet paradicsom, paprika, uborka is, de ezek még nem a hazai ízek! Ez idő tájt természetesen, ahogy együtt a család és sok finomság van előtérbe, képes lehetsz túlenni magad!

Jellemző az az érzés, hogy Húsvét után jobban feszülnek a ruhák, mint előtte? Hogy Húsvét után megfogadod, hogy holnaptól fogyókúra? És az is, hogy nem tud bekövetkezni?:-)

fogyás hasrólAz, hogy miért nem, annak egyszerű oka van! Mert a szervezetben beindult inzulinhullámok újabb falatok után ácsingóznak éppen azért, mert a vérben az előző napokban túl sok cukor halmozódott fel és az inzulin állandó készenlétben áll. De mit tegyünk, hogy ne így legyen?

Segítek abban, hogy ezen a Húsvéton ne feszüljön a ruhád, és ne fogyókúrás fogadalommal kelljen újra kezdened a jövő hetet! Akkor inkább majd mást ajánlok Neked, hogy megkönnyítsd magad!

Íme az ünnepi hízás elkerülésének 7 aranyszabálya!

margaréta

  1. Kezdd a reggelt nagy pohár langyos citromos vízzel (3 dl)
  2. Vegyél váltott zuhanyt és a hideggel fejezd be! Ez nemcsak a keringésnek jó, de segíti a barnazsír égetését is! A barna zsír a bőr alatt meghúzódó zsírréteg, amit a kinti hőmérséklet csökkenés hatására a szervezet elkezd felhasználni hogy melegen tartsa a testet. Energiát szabadít fel belőle! Úgyhogy a hideg zuhannyal beindíthatod ezt a folyamatot!
  3. Figyelj a fehérjebetivelre! Mondanám, hogy igyál növényi fehérjeturmixot, de valószínűleg Húsvétkor a sonka után áhítozol! Nincs más dolgod, csak ügyelni arra,  hogy a zsíros részt hagyd a tányéron és a sonkához sok zöldséget és tormát egyél! A kenyeret hagyd el nyugodtan és meg is teheted, ha zöldségekkel váltod ki! Ha az epéd bírja egy kis csípős paprikát is ehetsz mellé! A főtt tojás szintén jó választás, mert telít és jó a fehérjetartalma!adagolós tányér3
  4. Ügyelj az adagokra! Az Isten szerelmére! Értem én, hogy finom!! De arra kérlek, hogy tudd hol a határ! Ha betartod az adag szabályait, akkor már sokat tettél magadért! A tányéron a legnagyobb helyet a zöldség, majd egy negyed helyet a húsféle, tojás és egy negyed helyet valamilyen teljes kiőrlésű szénhidrát (legjobb a gluténmentes) foglalja el
  5. Igyál minden étkezés előtt egy nagy pohár langyos víz segít megtisztítani az ízlelő bimbókat és csökkenti a gyomor térfogatát is, ráadásul nem leszel szomjas az étkezés végére! Kaja után ne igyál, mert felhígítja az emésztőenzimeket és nem olyan hatékony az emésztés. A napi vízbeviteled legalább 2 liter legyen! Ha kávézol is, akkor 2,5. Ez a minimum!
  6. Menj ki a szabadba minden nap legalább egy órára és mozogj! Sétálj, futkározz a gyerekkel, játssz a kutyával, biciklizz stb.
  7. husveti falatokNa akkor most jöjjenek a sütik! Természetesen ez is velejárója az ünnepnek! Ha készítettél a kedvenc sütidből, vagy az anyukádnál van belőle, akkor természetesen egyél! De tudd, itt is a mérték a lényeg és az, hogy inkább délelőtt edd meg! Vagy a kinti program előtt, hogy még legyen ideje feldolgozni a testednek!