Puffadt has rendbetétele, az ünnepi túlevés után

Puffadt has rendbetétele, az ünnepi túlevés után

túlevésMa újra visszatértünk a mindennapokba és nem tudom, Te hogy vagy vele, de én már több helyről hallottam, hogy na most aztán két napig koplalok!:-)

Tőled is elhangzott ilyesmi, vagy Te kontrolláltan étkezted végig a Húsvéti ünnepeket? Ha Nálatok is roskadozott az asztal és nehezen fogtad vissza magad, akkor jó hírem van!

Most gyorsabban könnyíthetsz magadon, mint gondolnád, hiszen még a fogyó Hold tisztítást, méregtelenítést támogató energiája is Veled van, ha úgy döntesz, megkönnyíted kicsit a tested!

Puffadt has: Nézzük mit érdemes tenni ilyenkor?

 1. Mivel feltételezem a hús jelen volt az asztalokon nagy mennyiségben és ráadásul a húsvéti sonka még finom is, így érdemes most a húst kicsit száműzni, hiszen akár 72 órára is szükség lehet, hogy lebontsa a szervezeted!
 2. A reggeli folyadékod ébredés után lehet a 3 dl langyos citromos víz, de ha sok húst ettél, akkor a szódabikarbónás víz is beléphet a körbe! 1 teáskanál szódabikarbóna 3 dl langyos víz!
 3. Fogyassz növényi fehérjét tartalmazó fehérjeturmixot a hús helyet, hogy a fehérje megmaradjon, de ne terheljen túl. Ezzel nemcsak a sejtjeidet táplálod, de biztosítod az izomzatod egészségét is! Ne feledd! Fehérjementes diétában károsodhat a szívizom is, úgyhogy csak okosan!! Mivel én érzékeny vagyok a laktózra és gluténra is, így egy szója-laktóz- és gluténmentes verziót használok!
 4. immunerősítő mixTarts 2 nap folyadéknapot! Ebben az esetben érdemes bevetni frissen turmixolt zöldség és gyümölcsleveket, vízzel hígítva! (cékla, répa, alma, citrom, és gyömbér turmixolva és vízzel hígítva kiváló tisztító hatású) A gyümölcsök rostját is idd  meg, mert ez fogja csillapítani az éhségérzeted egy részről, másrészről pedig biztosítja a tisztulást.
 5. Növeld meg a folyadékbevitelt, napi 3,5 literre! (persze, ha eddig csak 1,5 litert ittál, akkor a 2,5 liter is elég) Ehhez szükség van pár napra, hogy ne legyen megterhelő. 4 nap alatt 1 liter mennyiségnövekedés nem teher a testednek.
 6. Ha nem akarsz folyadéknapot tartani, akkor egyél gluténmentes gabonákat grillezett zöldséggel! Ilyen lehet a zab, köles, quinoa. Grillezett zöldségként használhatsz céklát, spenótot, édesköményt, gombát, bár ez utóbbi emésztése nem túl könnyű, de egy-két fej belefér!
 7. Ha tartod a folyadéknapot akkor ügyelj arra, hogy csak fokozatosan térj vissza. Harmadik napon már egyél zöldséglevest sok zöldséggel, és ezen a napon egy másik étkezésre már a grillzöldség is belefér gluténmentes gabonával
 8. Ha lehetőséged van rá, akkor menj el szaunába és vagy nyirokmasszázsra!szaunázás, méregtelenítés
 9. Érdemes odafigyelned arra, hogy a nap folyamán langyos vizet fogyassz, mert ez fokozza a tisztítást és elveszi az éhségérzetet.
 10. A rostok bevitelét fokozhatod étrendkiegészítéssel, ha biztos akarsz lenni abban, hogy vízoldékony és nem vízoldékony rostokhoz is egyaránt hozzájutsz! A multi- rost ital mindkét rostfélét tartalmazza és óvatosan ügyel arra, hogy az esetleges bélrendszeri gyulladásokat ne fokozza, így gyerekeknek is nyugodtan adható székrekedés esetén!
 11. mozgás, futásMenj ki a szabadba és mozogj! Most, hogy beköszöntött a várva várt tavasz, érdemes kimenni és kint végezni a testmozgást! Ha nincs módod kinti sportra, akkor legyen intenzív séta!