A fogyás fejben dől el

A fogyás fejben dől el!?

gondolat erejeGyakran hallom, hogy a fogyás fejben dől el. El kell határozni és menni fog. Ez valójában igaz is és nem is. Mindjárt írom miért.

Tudatos gondolkodásunk 15, míg tudatalattink 85%-ban határozza meg a cselekedeteinket, reakcióinkat. Ez a két szám elég nagy különbség ahhoz, hogy kicsit kivesézzük a témát.

Ha Te is sokszor elhatároztad már, hogy életmódot váltasz, vagy új szokásokat veszel fel, de időközben valahogy mindig elsikkad a dolog, akkor most különösen figyelj! De ide tartoznak a függőségek is. (dohányzás, édesség, alkohol, netfüggőség stb.) De ugyanez a helyzet akkor is, ha elhatároztad, hogy lefogysz, el is indultál az úton, de kb. 5 kg-nál mindig megállsz és valamiért nem megy tovább. Ennek oka már 85%-ban keresendő.

A fogyás fejben dől el: Tudatos 15%

Vegyük először a tudatos 15% ot. Ez a 15%, bár elenyészőnek tűnik a 85% százalék mellett, mégis nagyon sok dologra elég Neked.

15%-kal ugyanis el tudod dönteni, hogy  miért akarsz egy új szokást kialakítani, miért akarsz lefogyni, más életmódot élni, új célokat kitűzni. Ez nagyon fontos, mert a célok lesznek a zászlók, amikbe az úton kapaszkodhatsz, illetve ha eltértél tőlük, akkor tudj hova visszatérni.

Új szokás kialakításánál, mindig érdemes tervet készíteni, ami a következőket tartalmazza: (alappontokat írok ide, hamarosan jön az életmódtervező letölthető anyagom)

célok

  • Mi az amin változtatni szeretnél?
  • Mi az oka annak, hogy ez a döntés megszületett benned?
  • Szabj határidőt a célod eléréséhez! (fontos, hogy belátható időtávlatot adj, hogy elkerüld a beláthatatlanságból fakadó kudarcot)
  • Ha nagy a célod, akkor bontsd fel kisebb szakaszokra. (pl. le akarsz fogyni 40 kilót. Ez bizony nagyjából 1 éves projekt. Ne aggódj, még a nagyvállalatok is felbontják kis célokra a milliárdos forgalmak elérését, így Te is nyugodtan fordulhatsz ehhez a technikához. Tehát! Tudod azt, hogy heti 0,8-1,5 kg. fogyás egészséges és okoz majd zsírfogyást, egészséges táplálkozás és mozgás mellett, így érdemes ezzel kalkulálni. Ez a fogyás bizonyos szakaszaiban lehet nagyobb mértékű és kisebb is. Ez természetes.)
  • Tervezd meg a napirended (nézd meg, hány órád van ébredéstől lefekvésig. Ebbe az időbe bele kell tartoznia a saját magadra fordított időnek, a munkára és a családra fordított időnek is. Beleértve a bevásárlást, takarítást stb. is)
  • Vond be a családot is a tervedbe és kérd a segítségüket, támogatásukat. (pl. osszátok fel a takarítást, a bevásárlást és ha lehet a főzést is)
  • Keresd meg a számodra legjobb mozgásformát! (Hogy mi az? Egyszerű! Amit örömmel végzel! Mert az öröm fogja hozni a következő lépcsőt! A kényszer, biztos kudarchoz vezet! Viszont egyre ügyelj! Ha 40 kg. súlytöbbleted van, akkor ne kezdj ugrálással, hogy ne terheld az ízületeket! De mégjobb, ha kikéred egy személyi edző véleményét!
  • Tervezd meg az étrendedet! Tervezz egy hétre, és vásárolj előre, hogy időt spórolj és azt a célod elérésére fordíthasd!
  • Tegyél a tervedbe jutalmazást is, amikor eléred a kisebb céljaidat! Fontos, hogy ne a céloddal ellentétes jutalom legyen!:-) (szóval ne egy egész oroszkrém torta legyen a jutalom, ha lefogytál két kilót, de egy szelet szénhidrát és cukor csökkentett torta, nyugodtan belefér!

Ezek a tudatos részek (nem teljes, de amint írtam, készül az életmódtervező és ingyenesen letölthető lesz az oldalról)

A fogyás fejben dől el: Tudatalatti 85%

Most viszont térjünk ki a tudatalattira, hiszen 85%-ban ő kormányoz!
dna-genetikaÍrok erre egy példát és maradjunk az életmódváltás témakörnél.

Talán hallottad már azt, hogy a testsúly genetika. Számtalan cikk is megjelenik, hogy ha ennyi és ennyi kilóval születtél, akkor mennyi az esélyed az elhízásra a diabéteszre stb. És már le is írtam a kulcsszót! Az ESÉLYED! De nem a biztosan bekövetkező történés!

15 évvel ezelőtt elveszítettem a legjobb barátomat szívinfarktusban. 27 éves volt. Sovány testalkatú! Soha nem ivott, dohányzott és mégis 12 óra alatt belehalt az infarktusba! Azt mondta az orvos, aki a boncolást végezte, hogy teljesen elmeszesedtek az erei, akár egy 75 évesnek. És hogy ezen egyetlen módon tudott volna változtatni, méghozzá táplálkozással és más életmóddal. De erről Ő ugye nem tudott. Szóval a változás az életmódban rejlik. Az életmódban és a szokásokban.

A szokásaink, paradigmáink határoznak meg bennünket!

apa fiaTehát nem a genetika fogja meghatározni, hogy elhízol e, hanem az évek alatt rögzült szokásaid összessége. Ezek mélye pedig a tudatalattidban van elrejtve. Pl. Ez a gyerek tiszta apja -szokták mondani- (apa pedig 120 kg, 175 cm) hát ha tiszta apja, akkor bizony a tudatalatti szépen raktározza ezt a programot és az egyén akaratlanul is folyamatosan hasonlítani akar az apjára. (eszik akkor is, ha kell, ha nem és a súlya is szépen gyarapszik, így lassan vagy gyorsan, tényleg tiszta apja lesz)

Ennek azonban nem kell így lennie. Ha az egyén tudatos és felfogja azt, hogy az apja, az az apja és az bizony nem az egyén élete, akkor különbséget tud tenni a két élet között és felismeri, hogy Neki van választása. Az apjának is van, csak abban az egyén nem tehet, csak az apa.

Szóval új paradigmát épít ki emberünk és minden egyes hűtőhöz menetel előtt átgondolja, hogy valóban éhes e, vagy csak szokásból eszik. Van azonban olyan is, hogy a tudatalatti az evéssel pótol valamit. Ha Te is észreveszel ilyet, akkor ennek érdemes utánajárni, ugyanis ha van egy régi korlátozó hitrendszered a múltban, ami miatt folyamatosan visszaesel a régi mintához (pl. ugyanolyan élethelyzetben találod magad időről időre).

A fogyás fejben dől el: Válts boldogságra!

mozgásA régi paradigmák felszámolásával azonban teljes életmódváltást érsz el. Nem elég csak a testen dolgozni, hiszen lélek és szellem is vagyunk. Egyik nincs meg a másik nélkül. Ha igazi eredményt akarsz, akkor más cselekedet kell, mint amit eddig tettél.

Hiába állsz neki nagyobb hévvel, ha ugyanazon az úton haladsz a betonfal felé, csak nagyobb sebességgel, akkor nagyobbat fogsz csattani. Így tehát arra kérlek, ülj le egy kicsit és tervezd meg az életed! Nézd meg, mi az, ami visszatérő probléma! Vágj új ösvényt és azon haladj! Ha elakadsz a régi, korlátozó hitrendszerekkel, akkor szólj és kitisztítjuk együtt az ösvényt!

A módszerről a Theta healing oldalon olvashatsz.

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem