A szeretet fáj

Már egy ideje nem vettem észre, hogy a párkapcsolati témák olyan nagy mennyiségben jelennének meg a konzultációkon, de most valahogy megint dömping lett.

Nem! Meggyőződésem, hogy ennek nincs köze a Valentin naphoz, sokkal inkább van köze ahhoz, hogy egy erőteljesebb tisztulási (letisztulási) időszakon megy keresztül az emberiség nagy része és ez bizonyos rezonanciaként jelentkezik többünk életében.

Egyáltalán nem biztos, hogy szórakoztató ez a folyamat, de azért érdemes felfogni úgy, hogy nagy hozzájárulás ez a kiteljesedésünkhöz.

A párkapcsolat az életünk egyik legfontosabb szegmense. Ha van azért, ha nincs, akkor pedig azért. 🙂 Teljesen rendben van ez, mert az élet teljesen más minőséget tud megmutatni akkor, ha már készen állunk arra az Isteni partnerre, akivel a kiteljesedést örömteli módon vagyunk képesek megélni.

Mit gondolsz, mi a legfontosabb dolog az életben ahhoz, hogy a párkapcsolatod a hozzád méltó módon működjön?

Az első és legfontosabb, hogy tudd szeretni önmagad! Ezt sokan mondják, de azt is tudom, hogy ez nem feltétlenül egyszerű dolog. Tudod miért? Mert lehet, hogy sohasem mutatták meg, hogy hogyan kell, vagy ha igen, akkor pedig kicsit „torz” volt a kép. Miért mondom, hogy torz a kép?

Mert általában a felmenőinktől kapjuk a mintáinkat és futtatjuk a programokat. Vagy a generációs vonalunkról, vagy még régebbről, bár teljesen mértékben előfordulhat az is, hogy mi szereztük be ennek a programnak a gyökerét valamikor az életünk során.

Namármost!

Érdemes szétnézni a családban, hogy a szüleid milyen házasságban élnek, vagy éltek. Esetleg miket hallottál otthon, vagy miket éltél meg gyerekkorban. Ugyanis ezek nagymértékben befolyásolják majd a későbbi párkapcsolati minőségeidet. A szüleink is csak azt tudták adni, ami volt nekik, és lehet, hogy már ők is szenvedtek ezzel a programmal.  Nagyon érdekes dolog az is, hogy ezek a minták nem tudatosan futnak. Ezek szépen, a tudatalattiban vannak megbújva, és onnan tudhatod, hogy valamilyen programod éppen aktívan fut, ha olyan helyzeteket élsz meg, amit tudomásod szerint nem igazán szeretnél, vagy nem érzed jól magad benne.

Mondok egy példát.

Egy kedves ügyfelem, már évek óta tartó párkapcsolatban élt. De az összeköltözés (az a szoros fajta, ahol közös az otthon), még váratott magára. Mindig volt valamilyen ok, amiért tolódott. Egyszercsak nem tudott tovább tolódni, és úgy döntött a két ember, akik nagyon is szeretik egymást, hogy végre, közös otthonba költöznek. A tudatalattiban megbúvó program pedig, aktivizálta magát és a költözés után röviddel, működésbe is lépett. Mindez ugyanis, az ügyfelem tudatalatti mintájában csak és kizárólag családban tud aktívra fordulni.

Hiába volt a gyönyörű otthon, az akár idilli kép, mégis valahogy a mindennapok egyre nyomasztóbbak lettek együtt és a feszültség egyre elviselhetetlenebb lett. A pár két tagja nem is értette, hogy mi történik, de sehogy sem passzolt a szó. Tudod! Az a helyzet, hogy akármit is mond a másik, a következő pillanatban már pattan a húr. Erre, nem maradt más megoldás, mint a szétköltözés. Természetesen mindkét félben megjelent a sértettség, a fájdalom, a meg nem értettség és a csalódottság.

Ezek az érzések ugyan jelen voltak, de jelen volt még a szeretet is. Ahogy telt múlt az idő, mindketten egyre inkább érezték, hogy nem megy egymás nélkül.

Ekkor elkezdtük a hit- és érzelemmunkát és nekiláttunk felderíteni, honnan is ered ennek a fájdalomnak a gyökere.

Megdöbbentő volt ügyfelem számára, hogy futott nála a szeretet fáj program és még több olyan, ami állandóan visszavitte őt a régi, megszokott környezetébe. Egy másik ilyen, hogy csalódást okozom a szüleimnek, ha elhagyom a szülői házat.

Mint látod, ezek „csak” programok. De éppen futó programok. A csak-ot az előbb azért tettem idézőjelbe, hogy lásd, hogy mennyire bele tudnak szólni az élet működésébe. Most azonban azt mondom, hogy CSAK programok. Ugyanis, könnyedén felismerhetőek egy érzelem- és hitmunka során, és lecserélhetőek. Ennek az lesz az eredménye, hogy megváltoztatjuk a program minőségét, és felülírjuk azokat a gátló hiedelmeket, amik a rögzítették a programot. Ez nagyon szép és felemelő pillanat és onnan az élet, más értelmet nyer. Hiszen rég nem arról beszélünk, hogy valaki hibás lenne egy kapcsolatban, hanem arról, hogy milyen programokat futtatunk éppen magunkban, amik meggátolnak a boldogságban.

Hidd el tudom, hogy ez sokszor akár fárasztó is lehet, hogy mindig neked kell magadon dolgozni a boldogságért, de nézd másik oldalról. A nyereség is a tiéd! A felelősségvállalás erénye magabiztossá tesz és az életed más területein is beindítja a sikert. Mert a párkapcsolat szorosan összefügg az anyagiakkal, a kiteljesedéssel, a női szerepekkel, a szexualitás megélésével, a család minőségével, a gyermekvállalással. Ha pl. nem érkezik meg a gyermek a családba, akkor érdemes megdolgozni azokat a területeket is, amik az áldozathozatalról szólnak. Még inkább az áldozati mintákról. Arról, hogy mi lesz a nő szerepe az anyai minőségben stb. Természetesen ezek szintén, tudatalatti megközelítésben. Természetesen ennek számos oka lehet még.

Egy azonban bizonyos! Ha nem vagy teljesen boldog és elégedett a szerelmi életeddel, esetleg elutasítottságot érzel, vagy félsz még bele is gondolni, hogy mi lehet akkor, ha beengedsz valakit a szívedbe, akkor tudd. Sokkal kevésbé fájdalmas, mint gondolnád és sokkal rövidebb ideig tart a munka vele, mint hiszed. Viszont! Akár pillanatok alatt is megváltozhat a kapcsolatod minősége önmagaddal és megtanulod kiárasztani a szeretet érzését, amire a párod, vagy a leendő párod, boldogan érkezik be a teredbe. Ez akkor tud megtörténni, ha veszed a bátorságot és mered megismerni a tiszta szeretet érzését és elindulsz a saját magad megbecsülése felé vezető úton.

Ennek mikéntjéről és még nagyon sok más, témába vágó dologgal foglalkozunk majd a Jó Veled Színezd újra workshopon. Kattints ide a részletekért.

Scroll to Top