A túlsúly lelki okai

A túlsúly lelki okaival szembenézni, már fél siker! Átalakítani őket, maga a győzelem!

fogyás lelki okaiDe ne szaladjunk ennyire előre! Ha Veled is megtörtént már, hogy alig eszel és mégsem fogysz, vagy esetleg le is fogysz, de a mérleg nyelve nem megy egy bizonyos kiló alá, akkor érdemes megállni egy pillanatra és figyelni.

Azt ugye már többször végigvettük, hogy az ember test-lélek-szellem egységéből áll. A testünkért hála és köszönet, mert ebben tudunk megnyilvánulni. Mindenkinek a fejében él egy kép arról, hogy milyen szeretne lenni, de ahogy tudjuk, a tudatos elménk csak 5%-ban befolyásol, míg a tudatalattinknak marad a parancsnok 95%. Na ez elég nagy egyenlőtlenség, de mi van akkor, ha a barátunkká tesszük a tudatalattit?

Vegyünk egy példát!

túlsúlyReggel felébredsz és a tükörbe nézel. Azért, hogy még élesebb legyen a dolog, képzeld el, hogy a fürdőszobában teszed mindezt zuhanyzás előtt, így meztelen vagy. Mit cselekszel ilyenkor? Elfordítod a fejed a tükörtől, vagy hogy tetszetősebb legyen a kép, behúzod a hasad, vagy esetleg oldalra fordulsz, mert az mégiscsak vékonyabb képet mutat?

Fogadok, hogy ezek a képek megvoltak legalább egyszer már az életedben! Ne aggódj, nekem is! Kövér gyerek lévén, pontosan emlékszem azokra a pillanatokra, amikor a fürdőkádban ülve azon gondolkodtam, hogy ha egy késsel levágnám a hájat a hasamról, akkor nem lennének hurkáim. Idegesen és elkeseredve figyeltem a testemre.

Akkor még nem tudtam, amit ma. Ahol a figyelem, ott az energia és azt növesztem. Tehát hiába lázadtam a súlyom ellen és hiába ettem kevesebbet, a fejemben még mindig az volt, hogy undorító kövér vagyok, így az is maradtam. Tudod, a bűvös 95% rendelkezett! Ezt hittem magamról, ez is valósult meg.

Egyszer csak megvilágosodtam!:-)

Szóval egy idő után (pedig 14 éves voltam mindössze) rájöttem, hogy itt valami nem stimmel. Egy testem van, mégis csak jó lenne szeretni, bármilyen is. Ekkor jött a legfontosabb pillanat! Elfogadtam, hogy ott tartok, ahol tartok! Ingerültség, harag és düh nélkül!

kiközösítveAztán megnéztem hogy testi szinten mit tehetek magamért. Egy kis faluban éltünk, ez a fogyás izé egyáltalán nem érdekelt senkit, úgyhogy 28 évvel ezelőtt, egyedül vágtam neki az útnak. De volt ennek hátulütője is. A barátnőim, iskolatársaim nagyon csinosak voltak. Egyik szakkörön az irodalom tanárnő megjegyezte. “hogy ezek a lányok  milyen csinosak, de ez az Anita milyen csúnya kövér köztük?” (az hogy ezt egy tanárnő tette, már csak hab a tortán).

Mi történt? Megszégyenülés, elszigetelődés és kiközösítés érzés raktározódott el bennem. A barátaim nem fordultak el, de ettől én még szégyenben éltem és kirekesztettnek éreztem magam, és megalázó volt a helyzetem a barátaim előtt.

A túlsúly lelki okai: Mit hittem el?

Hogy lefogytam e? Igen! De ennek ára volt! A tudatalattim azt programozta, hogy csak akkor lehetek sikeres, ha megaláznak, vagyis azt az energiát használtam hajtóerőnek.  Amúgy le is fogytam, de a tudatalattim addig futtatta a megalázás után lehetsz sikeres programot, amíg Thétában fel nem ismertem.

Ez a  program,  viszont az életem többi részére is kihatással volt. Nem kellemes, de tudnod kell, hogy lehet ilyen! Úgyhogy már ki is cseréltem és már jó régóta nem okoz gondot a súlyom sem és a megaláztatás sem az életem része már! Hidd el! A test tökéletes párja a lelkednek és a szellemednek. Hiszel, érzel, megnyilvánul. (elhiszed, hogy a Te családod ilyen, beletörődsz, de azért néha lázadnál, vagy azért is megmutatod, de a külső körülmények mégiscsak megmutatják, hogy “tényeg” nem megy, mert hát kövér vagy! (gondolod Te)

DE MEEEGY!!! Írj új sztorit! Gyere segítek!

Shrek - A lélek, meg a hagymahéjakEz a Shrek-es szöveg nem hülyeség:-) Tudod! A lélek, meg a hagymahéjak:-)

A lelki fejlődésünk az életünk folyamán folyamatos! Minden rétege hordoz valamilyen tudatalatti hitrendszert és mi ezek szerint a hitrendszerek szerint “folytatjuk” az életünket. Ezeket a hitrendszereket hozzuk a családból (pl. mi genetikailag nem tudunk lefogyni), vagy minden felmenőnk kövér volt (hogy is engedne a tudatalatti lefogyni, hiszen ha lefogysz, akkor már nem tartozol a családhoz), vagy az egyén saját tapasztalata (pl. én a tanárral). Tulajdonképpen annyi történik, hogy elhisszük valakinek az igazságát.

Mert az anyánk pl. azt mondja, hogy az egész család ilyen volt, de én dönthetek úgy, hogy én más leszek??? Hát simán! Csak meg kell nézni, hogy miért választom mégis a kövérséget. Hogyan szolgál az engem? Mert hogy szolgál, az tuttifix! Ennek a lelki hátterét ki kell deríteni, mert amíg ott van a szolgálat, addig nem fog bekövetkezni a tartós változás, vagy le fog állni a fogyás! Ezt a tudatalattink tudja a legjobban és még csak véletlenül sem az a dolog, amire az agyunkkal gondolunk. Theta állapotban (meditációs állapot) könnyen hozzáférünk a tudatalattinkhoz és akkor könnyen “elárulja” nekünk a sérelmeit!

Tapasztalat:

fogyás thetabanpl. A  napokban dolgoztam valakivel a súlyán. Mikor megérkezett, már mondta is, hogy neki mi a baja, honnan jön a probléma. Mondtam neki, hogy ok, csak várjon még egy kicsit. Nézzük ezt meg mikor már Thetaban vagyunk. Hát hogy-hogynem? Persze, hogy máshol volt a kutya elásva!

Olvasd el egy nagyon kedves ügyfelem történetét, hogyan fogyott, 13 kilót 3 hónap alatt Theta Healing technika segítségével!

De térjünk vissza hogy mi lehet még a fogyásod gátja lelki téren!

Amikor legutóbb x kiló voltam (pl. amennyi akarok lenni) akkor mi történt velem? Természetesen ennek akkor van nagy jelentősége, hogy ha nem megy lefele a súlyom. Szóval nézzük meg, mi is akadályozhat ilyenkor?!

Vegyük azt az esetet pl. hogy amikor legutóbb legutóbb (mondjuk) 64 kiló voltál, akkor szétmentetek a pároddal. Mi történik ilyenkor a tudatalattiban. A 64 kilóhoz társítja a szakítás fájdalmát. Hát nehogy már megint lelki fájdalmat kelljen megtapasztalnia. (Ha nincs párod, akkor jöhet az a fájdalom más módon is, tök mindegy neki. A minőség számít. Hogy milyen járművön érkezik, az már másodlagos.)

Nem kell aggódnod! Ezek tényleg komolyan érinthetik a fogyási folyamatot, de a legjobb az, hogy képesek vagyunk átalakítani a berögzött mintáinkat, lecserélni az örömtelenséget okozó hitrendszert! Látod jól, hogy nekem is ment és már sok másik embernek, akik a változás mellett döntöttek.  Ha jó hosszú ideje vannak már akadályok az életedben, akkor eleged is lehet belőle, így nincs értelme tökölődni vele! Láss munkához gyorsan! A linkre kattintva olvashatsz bővebben a Theta Healing technikáról, amivel rendkívül gyorsan változást tapasztalhatsz az életedben!

Ezek természetesen a lélekből jövő blokkok egy pici része! Természetesen ezer és egy féle hitrendszerünk lehet, amivel személyesen Mindenkinek más dolga van, de szerettem volna kis ízelítőt adni arról, hogy nem csak a kalóriák (sőt leginkább nem is azok) számítanak! Mivel az életünk minden dimenzióját figyelembe vesszük, így nagyon fontos, a tápláló, egészséges étrend, a tiszta víz és a rendszeresség! Arról bővebben a Valóban célszerű-e este hat után nem enni – avagy tévhitek az esti étkezésről cikkemben olvashatsz!

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem