Amit ellenségnek hiszel, az a barátod is

Egy jó barát pedig nem csinál mást, mint ami jó neked! Ugye, te is tapasztaltad már, hogy a legjobb barátod, vagy barátnőd hamarabb átlátott egy helyzetet, amiben te közvetlenül érintett voltál, te mégsem tudtad a megoldást. Ő pedig hiába tudta, nem merte neked elmondani, mert meg akart védeni attól, hogy átmenetileg rossz legyen neked.

Na, valami ilyesmi a te tudatalattid is. Ma egy olyan dologról írok neked, ami biztos, hogy már a te életedben is megmutatta magát és azt is megkockáztatom, hogy nem volt örömteli a jelenléte.

Konkrétan, az életedben felbukkanó félelmekre gondolok. A félelem az egyik leggyakoribb érzelem, ami megjelenik az életben, és hosszútávon ott is marad, akkor nemcsak lefagyaszt és meggátolja a továbblépésed egy-egy helyzetből, de még beteggé is tehet. Ugyanakkor a félelem sokszor a barátod is, hiszen a jelenléte védelmezően hathat rád.

Na akkor most mi is van?

A helyzet az, hogy a tudatalatti a félelmeket valójában arra is használja, hogy megóvjon téged valamitől, ami még nagyobb fájdalmat, vagy kellemetlenséget okoz neked. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a félelmeket mi magunk generáljuk. A gondolataink teremtik az érzelmeinket, amik pedig a rezonanciánk révén, magukhoz vonzanak azonos típusú rezonanciákat, nevezetesen olyan élethelyzeteket, amik azonosan rezegnek a félelemmel.

Vegyünk egy példát. Félsz attól, hogy megcsal a párod. Ez a fajta félelem képes teljesen átjárni a tested és a sejtjeid már jól ismert vegyi anyagokat bocsájtanak ki egy-egy „rivális” közeledtekor, amikor is a párod csak arra fordítja a fejét, amerre a delikvens jár, csupán azért, mert éppen viszketett a nyaka, vagy mert onnan jött egy jó autó stb.  Ekkor benned már lefut a film, hogy biztos a másikat nézte és már görcsbe is rándul a gyomrod,  és beindulnak a régi programok.

Valóban. Programok alapján élünk, ami azt jelenti, hogy valamikor megtanultunk így viselkedni. Pl. vegyük alapul, hogy a megcsalásban levő legnagyobb félelmed, hogy csalódsz  abban, akit szeretsz. Ha jól megnézed, már életedben sok emberben csalódtál és a pasik/nők, mind megbántottak. Vagy így, vagy úgy. Ha viszont még visszagörgeted a képet, rögtön észre is veheted, hogy még igen kicsi korodban is éreztél már ilyen csalódást, amikor pl. az anyukád nem ért oda időben az óvodába érted, mert éppen a testvéredet vitte szakkörre. Te pedig ekkor azt hitted, (el) hogy nem vagy szerethető/fontos/érdekes/érdemes stb. Amint látod ez egy példa, de így születnek a hitrendszerek, amik később az érzelmeinket mozgatják.

Mert egyszer elhiszünk valamit egy-egy megélésünk alapján és azt valóságként fogadjuk el. De ha úgy jobban belegondolsz! Történt már veled olyan, hogy jól belegondoltál ebbe-abba valamit, ami a te fejedbe fordult meg, és a másik oldalon teljesen más volt a valóság, és feleslegesen stresszelted magad?

No! Hát bizony van ilyen! Jó esetben kiderül hamar, hogy benéztél egy helyzetet és máris felszabadíthatod magad a mardosó gondolatok alól. De mi van abban az esetben, amikor éveken át dédelgetsz magadban egy eseményt, felruházva hiedelmekkel, amik a későbbi életedben elzárnak attól, hogy csinos, szexi legyél, hogy boldog, hűségen, megbecsülésen, szerelmen alapuló párkapcsolatban élj, hogy sikeres karriert, vállalkozást építhess, hogy kihozhasd magadból a legjobbat?

Hidd el, tudom milyen érzés különválasztva élni attól, aki ma már vagyok. Éveken át éltem félelemben és rettegtem. Hogy mitől? Attól, hogy egyedülálló anyaként, hogyan fogom tudni felnevelni a gyerekem úgy, hogy biztosítani tudjak számára mindent ahhoz, hogy amikor kilép az életbe, akkor ne legyen hátránya.

Egyik nap, már olyan nagyon nyomott ez az egész, hogy rettegve feküdtem le. Ennek már vagy 12 éve. Annyira féltem, hogy mi lesz az életünkkel, hogy néha epegörcsöt kaptam, néha migrént stb. Egyik este már annyira meguntam ezt, hogy lefeküdtem és becsuktam a szemem és azt mondtam. Hogy ok! Lesz ami lesz, most becsukom a szemem és végignézem „mi lehet a legrosszabb,  ami történhet velünk”. Ahogy becsuktam a szemem egyre sötétebbre és mélyebbre zuhantam, mígnem azt vettem észre, hogy elmúlt a félelem és a gödör alján világos lett. Aztán már nem is alja lett a gödörnek, hanem minden egy lett. Na! Az lett az a pont, amikor felszabadultam és elhatároztam, hogy a szembenézek a félelmeimmel.

 

Onnantól kezdve gyökeres változásnak indult az életem. Megtanultam a bátorság erényét. Ahogy teltek a napok és felvállaltam az életem, jöttek a lehetőségek és egyre nagyobbra nyílt a tér körülöttem. Emberek, tudásanyagok, utazások, új barátok, régiek átalakultak és az életem teljesen új irányt vett. Akkor én még kicsit fapados módon, „magamtól” fejlődtem, de ma már tudom, hogy a Teremtő végig vitt ezen az úton.

Ma már elmondhatom, hogy a félelmeken naponta dolgozom ügyfeleken és időnként magamon is! Mert én is emberből vagyok, és bizony vannak félelmeim. De a félelmek csak félelmek! Addig vannak, amíg meg nem tanuljuk őket és rá nem jövünk, hogy mi a hasznunk belőlük. Mert igen! Minden félelem tartogatja a maga nyereségét és addig nem tágít a terünkből/életünkből, amíg rá nem jövünk mi a legnagyobb nyereségünk belőle.

Ma már, könnyen fedezzük fel ezeket a félelmeket, mert van erre módszerünk. A Theta Healing technikával, pillantok alatt érezhető a változás. A tanfolyamok alatt a résztvevők élete, világhoz való szemlélete megváltozik és elindulnak a kiteljesedés útján.

Ez nagyon jó! Nem kell évekig vacakolni, hanem akár egy órán belül van változás.

Ha már neked is nyomasztólag hatnak a félelmek az életedben, vagy van olyan helyzet, ami csak ismétlődik és ismétlődik és téged már egyáltalán nem tölt el örömmel, akkor had billentselek ki egy kicsit.

Nézd meg ezt a videót és ha úgy érzed, hogy te is belelódulnál az igazi életedbe, akkor tudod is mit kell tenned! Használd a videót akár inspirációnak, akár egy lehetőségként, hogy vedd kezedbe az életed irányítását.

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem