Az élet nem azért van, hogy bántson

Az élet nem azért van hogy bántson, hanem, hogy segítsen azzá lenni, aki valójában vagy!

Egyik cikkem után kaptam egy nagyon szép levelet, az egyik olvasómtól. Igaz, ez már kb. két hónapja volt, de megígértem, hogy írok a témában egy blogbejegyzést mert előfordulhat, hogy neked is segít majd.

A bejegyzés egy olyan nőről szólt, akit több év házasság után elhagyott a férje és hogy hogyan állt talpra egy ilyen megpróbáltatás után.

Induljunk onnan, hogy az életben vannak bizonyos periódusaink, amiknek megvan a maga feladata. Ezek a feladatok olyan jellegűek, amik erőteljes tanítóerővel bírnak az ember lelke és felsőbb tudatossága számára. Hogy el lehet e kerülni ezeket? Erre azt tudom mondani, hogy ha benne van az Isteni időzítésedben, akkor bizony nem. Viszont! A megélés minőségét lehet finomítani. Mindjárt kifejtem.

Az Isteni időzítés azt jelenti, hogy a lélek felvállalt 3-4 olyan feladatot egy adott életre, amit meg fog oldani. Ez olyan, mint egy ígérvény. Amikor ennek eljön az ideje, akkor elindulnak az ebbe az irányba tartó életesemények.

Ha pl. valakinek az önfelvállalás, az önszeretet (igazi, mély érzés) megélése a feladat, és benne él egy rossz házasságban, párkapcsolatban az illető, akkor egyszer csak elkezd megváltozni a nagy kép. Az addig hűséges férj –aki lehet, hogy hűséges volt, és jó apa, de valójában nem élte meg mellette a felesége a valódi önmagát – egyszer csak kiléphet a képből. Jön egy másik fél. Ilyenkor a nő megéli, hogy értéktelen és a volt párja egy szemét és nem érti, hogy hogy fordulhatott ki így magából. Itt elnézést kérek a férfiaktól, mert ugyanez igaz lehet női esetekben is. Jelen helyzetben egy csalódott feleség levele íratja velem a sorokat.

Tudni kell azonban, hogy nem szemét itt senki. Tudom, hogy egy-egy szakítás után nagyon fájdalmas ezt másként nézni, de önmagában a hiedelmek aktivitásáról van szó. Vagyis arról, hogy milyen éppen aktív hiedelmünk dolgozik azért, hogy megélhessük és teljesíthessük az Isteni időzítésünket. Tudom! Most azt gondolod, hogy „én biztos nem vagyok olyan hülye, hogy kínozzam magam ilyen hülye időzítésekkel”.  Földi halandóként hidd el, nagyon megértelek. Azonban mindannyian többek vagyunk, mint egy test. Egy sokkal kiterjedtebb részünk, ami mozgatja ezeket a folyamatokat és bizony ezt könnyű felfedezni a szereteten, szerelmen keresztül. Mert ha nem is hiszed jelenleg, hogy sokkal több vagy mint test mégis, ha már veszítettél el valakit, akkor pontosan tudod, hogy egy olyan részed érez fájdalmat, amit nem tudsz megfogni, mégis kihat az egész testedre.

Én is keresztülmentem már ezen. Csak bíztatni tudlak, hogy más megértéssel, sokkal könnyebben vehetőek ezek az „akadályok”.

Térjünk vissza az önszeretethez. Ha a lelked terve az, hogy beleállsz az életedbe és igazán kiállsz magad mellett és kicsomagolod azt a csodát, akit eddig mélyen eltemettél magadban, akkor ahhoz változások szükségesek. Mert az nem önszeretet, ha olyan kapcsolatban vagyunk, ahol állandóan megy az adok-kapok, hiszen azzal is bántom önmagam és a társam is. Az sem önszeretet, ha az egész életemet végiggürizem – persze, ha élvezem, az más kérdés – a munkahelyen, majd otthon, hogy megfeleljek a család elvárásainak. Ha feladom a szívem vágyát azért, hogy megfeleljek másoknak azért, hogy szeressenek. De olyan helyzet is van, amikor egyfolytában elégedetlenkedem, és ezzel kergetem őrületbe a társam.

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy ez emberi viselkedés, de sokkal többről van itt szó. Mert ha valamikor gyerekként pl. elhittem, hogy családban élni fájdalmas, vagy hogy a férfiak megbízhatatlanok/minden nő kurva (bocsi ezért), akkor bizony az életünk során ezek a hiedelmek utat kívánnak maguknak arra, hogy beteljesedjenek. Ha ehhez még klappol egy önszeretet Isteni időzítés is, akkor aztán dupla a buli.

És igen. Az élet a változások színtere. Változhatnak benne emberek. De minden ember szolgál téged! Tanulsz a vele való találkozásból, közösségből, interakcióból. Ehhez szükség van arra, hogy megéld a lehetőségeket. Amikor csalódást élsz meg egy kapcsolatban, akkor az úgy tűnhet, hogy nem lehet kijönni belőle. Ne feledd azonban, hogy ez csak az akkori –adott pillanatban- rendelkezésedre álló ismereteid mondatják/gondoltatják veled!

Azonban egy tanulási szakaszba érkeztél. Azért, hogy közelebb kerülj a valós önvalódhoz. Ehhez ki kell csomagolni a régi –a lélekben már régen ott lakozó- tudásod. Olyan, mintha leporolnád a régi bútorokat és aztán megtisztítva élvezhetnéd őket az új otthonodban. Minden tudás ott van a lélekben, csak elő kell hívni. Talán érzed is ezt, csak nem tudod hogyan.

Segítek ebben és gyorsabb lesz a változás, mint gondoltad! Itt olvashatsz a nézpontváltó-sikerfókusz konzultációról.

Most térjünk vissza arra, hogy miért vannak dolgok az életedbe. Tapasztalat útján tanulsz. Itt a Földön az érzelmeink tanítanak. Az élettörténetek segítenek a tanulásban. Amikor a szülők elválnak, akkor pl. a gyermekeik is tanulnak. Sok-sok erényt. pl. önállóság, elfogadás, bizalom stb. Amint a szülő kikerül a passzív-agresszív/áldozat-feláldozó játszmából, megváltozik a világhoz való nézőpontja és felszabadul az állandó szenvedés alól. Ezt a mintát a gyerekek is megtanulják. Hidd el, tapasztalatból mondom.

7 éves volt a fiam, amikor elváltam. Mint általában, nekem sem volt könnyű. Most nyáron töltötte be a 18. életévét. Nagyon büszke vagyok rá. Csodálatos gyerek. Magamra is büszke vagyok, mert nem adtam fel. Mert elindultam az önszeretet útján. Elsajátítottam rengeteg erényt. Közben felépítettem a saját életem. Nagyon jó kapcsolatunk lett az apukájával, ami nem volt mindig így. De sok-sok felismerésben lett részem és változtam. Nem sokat. Úgy 180 fokot :D. De viccen kívül. Tudom, hogy mire képes egy ember. Azt is tudom, hogy te is méltó vagy a csodálatos életre. Igen! Tenni is kell érte, de most szólok, hogy nem csak himi-humi. Bocsi. Hanem igazán beleállva a dolgokba. Minden helyzet megfordítható és jobb is tud lenni sokkal, mint ahogy megálmodtad.

Ne félj kihozni magadból a legjobbat! Ha elakadsz, írj nekem nyugodtan a kepesanita@egyensulyakademia.com-ra ! Sőt! Kérlek is rá, hiszen ezek a témák segítenek másoknak is!

 

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem