Fogyás hasról

Fogyás hasról??

varázspálcaErre való a varázspálca! Neked van? Mert ha nincs, és csak a hasadról akarsz fogyni, akkor nagyon gyorsan vedd a nyakadba a várost és szerezz be egy jóképű darabot!:-)

Na de komolyan!!! Szerintem nincs nő, akinek ez ne fordult volna már meg a fejében. Neeem! Nem a varázspálcás megoldás -bár az is elég frankó lenne-, hanem a tükör előtt állva, csak a hasunkat fogdosva visszanyomkodva a kicsi vagy nagyobb darab kilógó bőr takarta hájmennyiséget. De ez sem bizonyult elég hatásosnak. Legalábbis nekem nem.

Kövér gyerekként megtapasztaltam azt is, milyen ha kiközösítenek és nem tartozom a menő csajok közé. Na de erről majd másik cikkben. Most csak az a lényeg, hogy ha sem a varázspálca, sem a hájvisszanyomás módszerei nem segítenek mit tehetünk, ha kisebb hasat szeretnénk.

Szóval, el kell keserítselek! Ez a csak hasról fogyás, nem létezik!

Mert nézzük csak meg, mi is a helyzet valójában?!

  • Egyébként nincs túlsúlyod?
  • A tested többi részével elégedett vagy?
  • Mennyi a haskörfogatod? Az ideális haskörfogat férfiak és nők esetében eltérő. Egy mérőszalag segítségével könnyedén meghatározható, hova is tartozunk. A mérést mindig a köldök magasságában mérjük.

fogyás hasrólFérfiak esetében 102 cm felett elhízott

Nők esetében 80 felett elhízott

Namost! Ha valakinek a haskörfogata nemtől függően persze, a megadott értékek fölött van, (és nem vár éppen kisbabát vagy nincs szülés után):-) akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy életmódot illene váltani.

De még akkor is sok minden befolyásolhatja a hasunk körfogatát. Ok, a túlsúly azért nem tűnik el, mert mondjuk bélrendszeri felszívódási zavaraink vannak, de pont ez az ok, hogy a dolgok mögé nézzünk, mert a hízás oda megy, ahol energiaáramlás zavara áll fenn. Magyarul, ahol felszívódási zavar van.

Egyébként az a verzió is él, hogy csak a hasi részen vagyunk hurkásabbak és a végtagok vékonyak, ennek is megvan a maga oka, de ez felszívódási zavar következménye.

Fogyás hasról: Szóval! Kezdjük a kályhától!

Emésztőrendszerünk az egyik legfontosabb rendszer a testünkben. Mint rendszer, nem is önmagában működik, hanem összefüggésben más rendszerekkel. Az emésztési folyamat két nagy résztvevője az idegrendszer és a bélrendszer.

Ők szépen együttműködve, igyekeznek egyensúlyban tartani minket. Az emésztési folyamat részeként a táplálék bekerül a szájüregbe, majd onnan a gyomorba, aztán a máj előkészíti és a belekben történik meg a felszívódás. (Ez most igazán nagyvonalú felsorolás, de a lényeget ki fogom fejteni.)

bélrendszerA helyzet az, hogy a vékonybél bélbolyhocskái felelősek azért, hogy a tápanyag felszívódásra kerüljön és a fizikai testünk egészséges, vitális állapotban, éppen a megfelelő mennyiségű és minőségű étellel teljen fel.

Alapvetően a bélbolyhaink úgy néznek ki, mint a hosszú szálú szőnyegünk sörtéi! Na igaz ez, egészséges bélrendszer esetében. Sajnos ma már azzal is szembesülni kell, hogy még kicsi gyerekeknél is gyakran áll fenn bélrendszeri elégtelenség, felszívódási zavar.

Ennek oka sokszor már születéskori, egy császármetszés pl. éppen elég ok rá. Ugyanis a császármetszéssel született babák bélflórája később rendeződik és bizony az elején ez az oka a sírós éjszakáknak és nappaloknak.

Na, de vissza a mi esetünkhöz!

Ha életedben, évente 1-2 alkalommal sor került antibiotikum szedésére, és az életed része a stressz (elég itt ha hosszan fennálló szomorúságra, szorongásra gondolsz), szereted a kávét és iszod is nagyszámban, akkor könnyen elképzelhető, hogy szépen folyamatosan leirtottad a bélflórát. Na ne aggódj! Ezt nem nagy művészet megcsinálni.

Egyébként onnan is észreveheted ezt, hogy egyre éhesebb vagy, több ételre van szükséged, de mégis fáradékony, ideges, ingerült vagy. De ha már ez fennáll, akkor tovább is lehet menni, mert lehet más élősködő is, ami a hasi puffadást okozza.

Igen! Az állandó puffadásnál gyanakodni kell arra, hogy a bélbolyhok nem működnek rendesen, nincs tápanyag felszívódás, valaki más vette át az irányítást a Te tested felett! (paraziták, férgek, gombák)

Ide tartoznak még az ételallergiák is, de az akkora terület, hogy arról majd máskor részletesen írok.  (A puffadás esetében előfordulhat az is, hogy a máj és az epeműködés csorbát szenved) Ez utóbbi esetben, nem fogsz tudni sokat enni, mert ha a szénhidrát, zsír, vagy fehérjebontó enzimed nem működik, akkor azt az ételcsoportot nem nagyon fogod kívánni. Ez amolyan önvédelmi mechanizmus a szervezet részéről.

Tehát amit érdemes tenni, az a következő!

egyéni életvezetési tanácsadás, állapotfelmérésNézd meg, hogy tényleg mit szeretnél! Ha kövérnek érzed magad és a haskörfogatod is igazolja, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, hogy megnézzétek, mi a helyzet a hasi részen. Ott, ahol szabad szemmel nem látsz. (márhogy bent nem látsz, a zsigerek között)

Személy szerint a BMI-vel nem kalkulálnék, mert azok alapján a számok alapján simán tartozhatsz az egészséges kategóriába, de a zsigeri zsírod lehet az egekbe!  És ez a valódi veszélyforrás! Mert az nem fáj, de halálos lehet! Ha tudod a számokat, akkor könnyedén életmódot válthatsz, egy jól beállított étrend segítségével. Olyan életmódváltó programot keress, amit be is tudsz tartani, beillik a napirendbe és ha elbizonytalanodsz, akkor is van aki átsegít a nehézségeken és új ötletekkel, tanácsadással válaszol a kérdéseidre.

Már az edzők is azt szajkózzák mindenfelé, hogy a csak hasról fogyás hülyeség. Hát ezzel azért kell egyetértenem, mert ha logikusan gondolkodunk, akkor ki is jön a képlet!

Ahhoz, hogy fogyjunk, kalóriadeficitre van szükség.

Mi az a kalóriadeficit?

Kevesebbet eszünk annál, amit felhasználunk. Namármost! Olyan nincs, hogy a lecsökkentett kalóriáimból a 200 be nem vitt kalóriát csak a hasamra ne  használja fel a szervezet. Ugye ezt Te magad is így látod? Így azt mondom fogadd el, hogy az egész testedből fogyni fogsz, vagy formásodni. Függően attól, hogy mi a célod!

Fogyás hasról - táplálkozás

Nálam mindig méregtelenítéssel kezdjük a fogyó programokat, mert méregtelenítés nélkül nincs béltisztítás, regenerálás, így nincs tápanyag felszívódás sem! Ez tök logikus, ugye? Hiába takarjuk le az asztalt egy nagy terítővel, ha az előző napi vacsora maradékai még az asztalon vannak?! Hogy nézne ki az asztal? Hepe-hupás, egy idő után mocskos, büdös stb.

Így tehát a hasról fogyás módszer lépései:

  • Feltérképezés, állapotfelmérés (otthoni jó, egy centi segítségével, de ha nagy a gond, szakemberrel mégjobb)
  • Méregtelenítés (rostokkal, sok folyadékkal), bélflóra regenerálás
  • Kalóriadeficit létrehozása
  • Megfelelően tápláló táplálkozási program elkészítése
  • Mozgás bevezetése, vagy folytatása
  • relaxáció napi szinten (ez rendkívül nagy segítség a bélrendszer számára)

Itt majd megtapasztalod, hogy amint a tested egyensúlyba kerül, úgy lesz egyre jobb a közérzeted és nemcsak a hasad lesz laposabb, de az egész  lényed boldogabb lesz a bőrében!

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem