A gazdagság és bőség ezért nem megy mindenkinek

gazdagsag elerese

Micsoda jópofa kis kijelentés ugye? Mindannyian ezt szeretnénk, erre vágyunk. Az a helyzet, hogy pedig ez az igazság.

Gazdagságra vagy kódolva! Minden egyes sejtedben ott él az erre való képesség, de néha van, hogy mégsem ezt tapasztalod az életedben!

Na ha már így meg is beszéltük a témát, akkor most be is fejezem! Dehogy! Hát persze, hogy nem, sőt! Most jön a java!

Mi a gazdagság, miből fakad és egyáltalán miért is olyan fontos?

A gazdagság kódja hol bujkál, hogyan aktivizálható? Huhh. Elég nagy téma és megvallom őszintén, hogy tanulmányaim során inspirálódtam erre a cikkre.

Méghozzá a pénzügyi intelligenciám fejlesztését tűztem ki célul. Útközben pedig tanulok ezt – azt, hallok ezt – azt, amibe beleakadok és gondoltam, hátha Téged is érint ez bőség – gazdagság kérdés, és jól jönne némi kis extra lendület, vagy más nézőpont.

Bőség és gazdagság

Eleve azzal kezdjük, hogy mi is az a gazdagság, vagy mostanában sokkal inkább hívják bőségnek?! A bőséget – gazdagságot, valljuk meg őszintén, legtöbbünk a pénzhez és az anyagi jólléthez köti.

Pedig hát nem! Nagyon nem csak az! Gondold már át légyszi, hogy Te pl., mikor érzed magad gazdagnak?

…meghagyom a lehetőséget, hogy ezt megtedd, én írok addig tovább.

gazdagsag bevonzasaPénz

Szóval a pénz, mint olyan az egy energia. Ezt már biztos hallottad, vagy sokszor is, de valahogy mégis mindig a darab fecnihez, vagy tömött bankszámlához, esetleg nagy kocsihoz vagy házhoz kötöd a gazdagság fogalmát.

Ez az az állapot tudod, amikor a hónap elején még egész rendben lévőnek érzed az anyagi helyzeted, vagy ha vállalkozó vagy, akkor egy nagyobb kiegyenlített számla után érzed, hogy aztaaa.

Tényleg! Most aztán kihúzott háttal vagyok képes végigmenni az úton, mert egész jól állok.

Ez egyébként az az érzés, még ennél jobb, amikor bőségtudatban vagy. De nem akarok annyira előre rohanni. Ugyanis az van, hogy mint ahogy írtam a Világegyetemben minden energia.

Hiányállapot

A bőséggel azonosított pénz is, csak adtunk neki egy formát, hogy megfogható legyen. Amikor kevés van belőle a számládon, vagy a tárcádban, akkor indul egy olyan folyamat, amit hiányállapotnak nevezünk.

Ugyanolyan hiány, mint a testben lévő tápanyaghiány. A tápanyaghiánnyal azért könnyebb látszólag a dolgunk, mert vitaminokkal pótoljuk, esetleg kajával. Az energiahiányt (pénzenergia), pedig pénzzel pótolnánk, ha lenne…de nincs. Ettől a helyzettől na mi történik Veled?

Félelem

Fogadjunk, hogy előbb-utóbb a gyomrodban felüti a fejét a görcs és félelem jelentkezik.

Az egyik legalapvetőbb félelem, az élet-halál pánik, ami a fennmaradáshoz szükséges létbiztonság megingásakor jelentkezik.

Folytassuk a feltételezést tovább. Egyre nagyobb az anyagi űr és egyre nagyobb a bizonytalanság, kvázi a félelem is egyre csak növekszik.

Gondolat

Na, mit tesz ilyenkor a tudatosabb ember lánya/fia? Észbe kap, hogy hohó, éppen most olvastam a pozitív gondolkodásról, így gyorsan megváltoztatom a gondolataimat. És ez a gondolat, remek gondolat!

Csak annyi vele a zűr, hogy félelem alapú, ugyanis, a nincsből indul. Így bizony a hiányt kezded sokszorozni, mert hát fókuszálsz a sok pénzre, jó párkapcsolatra akkor, amikor éppen a hiányát éled meg.

Olyan, mintha az üres vödörből próbálnál vizet merni. Amíg ezt teszed gőzerővel, addig jól elfáradsz és egyre nagyobb lesz a mélység, amibe navigálod magad!

Sokszor az van, hogy maga sem érti az ember gyereke, hogy mi történt az életében, hiszen régen minden olyan könnyen ment.

Volt is pénzed, meg ha nem, akkor is sokkal könnyebben állt a házhoz innen-onnan. Most meg ingatag a talaj, nem is tudod, hogy lesz holnap és még sose voltál ilyen helyzetben, de igaz ami igaz, egyre rosszabbul érzed magad.

Ezt most a pénzre sarkítottam ki, de fordíthatod szeretetre, párkapcsolatra, nevetésre, barátságra stb.

Energia

Mert minden energia. Ami fontos dolog még, hogy NINCS történés rajtad kívül. Minden, de minden energiából áll és a világodban, amit megtapasztalsz, az belőled indul ki.

Tudom, hogy fura, hogy megváltoznak élethelyzetek, vagy akár Te magad is számodra érthetetlen módon. Akár úgy, hogy észre sem vetted, mikor lettél félénk, vagy minek hatására koptak el a baráti kapcsolataid, vagy érzed magad kirekesztettnek stb.

Bőség

Ezek mind összefüggésben vannak azzal, hogy mennyire engedsz utat az életedben a bőség áramlásának, vagy inkább hiány- vagy szegénységtudatból élsz.

Mondok erre példát.

Akkor, amikor úgy ébredsz reggel, hogy flow-ban vagy, (amúgy egész addig abban vagy, amíg nem szakítod el magad az áramlástól a reggel induló agyalással és az abból fakadó félelmekkel) akkor gördülékenyen megy a nap.

Amikor már eleve szorongsz, akkor az energiaszint olyan alacsony, hogy köszönőviszonyban nem áll a bőségtudattal, így sokkal inkább hiányt teremtesz az életedben.

Persze, hogy nem tudatosan. Valójában nagyon könnyen lemérheted!

gazdagsagra kodolva

Ha gazdagság van az életedben és gördülékenyek a dolgok és vigyorogsz szívből minden nap, akkor tuti bőségtudatban élsz.

Akkor is, ha néha döccen egyet a szekered, és átmenetileg kisebb a beáramló örömök mennyisége. Még ez is simán lehet bőség térben, amennyiben nem engeded magad lehúzni a hiány szintjére.

Nem agyalsz hosszasan azon, hogy mi lesz ha elszegényedek, ha csődbe megyek, ha nem tudom fizetni a számláimat stb.

Ne aggódj!

Tudom, hogy amikor ezek porondon vannak, akkor az pillanatnyilag nehéznek tűnik.

De a titok itt van. Ha nem süllyedsz el a félelemben, akkor képes leszel gyorsan bőség térbe emelned magad!

Így csináld!

Nézd csak meg, hogy a bőség az egész élet. Vedd számba mindazt, amid van.

Egészség!

Jó tüdő, hogy lélegezz, hogy élj! Friss víz, hogy igyál és fenn tartsd az alapszükségletedet!

Otthon, hogy békében élj, valakivel (akárki), aki megölel. Mosolyogj rá magadra a tükörben és kacsints magadra, hogy hű társa vagy magadnak!

Örökké!

Így soha nem vagy egyedül! Mivel ezekkel az energiaszinted is emelkedik, így meglátod, hogy pillanatok alatt más irányba fordul a bőség navigációd! Oda, amire hivatott vagy!

Addig csináld, amíg meg nem jelenik Benned a szeretet és a hála érzése.

Mindenki a bőségre hivatott! Bármilyen furcsa is, Te határozod meg, hogy hogy élsz! Mindegy  milyen környezetből jössz, mindegy hol éltél, ha olyanra vágysz amid még nem volt, akkor itt az idő, hogy kibontsd a szárnyad.

Vagy ha volt, akkor felülírd azt és még jobb legyen! Ennek módja, hogy boldogság és bőségérzetre hangolódsz az előbbi módokon.

Családi minták

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a családi mintáid fordulnak aktív üzemmódba és arra ösztönöznek, hogy dolgozz magadon, hogy felülírd a mintát.

Ez sem rossz dolog ám, ne félj tőle! Lehetőség Neked, hogy tágítsd a perspektívádat!

Családi minták azok, amiket a családod igazsága alapján fogadsz el a sajátodnak, vagy olyan hitrendszerek, amik csoporttudatossághoz (nagyobb csoport, akinek a rezonanciája egyezik a tiéddel)  kapcsolnak.

Vannak pl. csoportok a neten, például allergiások, ahol gyakran olvasni, hogy „ pl.nekünk az a liszt jó?” Ők egy csoporthoz sorolják magukat és azt az igazságot fogadják el.

Így  ha ki akarnak lépni az allergiások köréből, akkor ezt a csoporttudatosságot is felül kell írniuk. Szóval érdemes ezeken felülkerekedni, ha mást akarsz látni az életedben, mint ami most van!

Ha úgy érzed, hogy beleragadtál egy hiányos élethelyzetbe, akkor ne kínozd magad tovább! Írd felül!

Nézd meg, hogy hat Rád a helyzet. Milyen érzéseid támadnak benne? Pl. szorongsz, mert nincs elég pénzed és nem tudod miből fogsz megélni.

Attól félsz, hogy az utcára kerülsz és nem lesz mit enned. Ebbe belepusztulsz. Akármi is a legnagyobb félelmed, figyeld meg, azonosítsd be.

Gondold át, hogy hallottál e esetleg olyat a családban, hogy pl. ha nem lesz pénzed, éhen halsz, ha nem tanulsz, nem lesz pénzed és éhen halsz stb…

Hitrendszer

Ez utóbbiak a hitrendszerek, amiket valamikor az életed folyamán hallottál és később magadénak tudtad be őket és ezek kezdtek most aktívan felszínre törni, jó erős szorongással párosulva.

Azért cuki ez, mert ha nem lenne a szorongás, akkor nem tudnád, hogy itt az idő a változásra.

Változás

Úgyhogy ez csak egy helyzet, amit könnyedén meg lehet változtatni. Amint kidolgozod, átalakítod magadban a félelmet, a környezetedben megjelenik a bőség a vágyott életterületeden.

Így igaz ez a párkapcsolatra is. Pl. vegyük, hogy a családban volt egy nagynéni, aki 41 évesen még nem ment férjhez és egyedül élte le az életét.

Mondjuk, hogy Te 41 vagy és még nincs férj és gyerek. Ilyenkor bekapcsolhat az a félelem, hogy aki 41 évesen még egyedül van, az úgy is marad és egyedül éli le az életét.

Ilyenkor szokott a pánikszerű kapkodás lenni a párért és a gyerekért. Pedig ez csak annyi, hogy megvizsgálod, hogy a Tiéd e ez a valóság, vagy más mintáját vetted magadra.

Elég, ha tudatosítod, hogy bocsi, ez nem az én „ruhám” és visszaadod a tulajdonosának a legnagyobb tisztelettel, akkor képes vagy felszabadítani a párkapcsolati bőség tartományodat.

Node! Nem elég itt gondolkodni, meg vizsgálódni! Tenni is kell a dolgokért!

Lépj a tettek mezejére és ha Rád mosolyog egy ellenkező nemű, akkor ne bújj el, vagy ha jön egy olyan lehetőség, ami ugyan nagyobb anyagi jövedelemmel jár, de jóval nagyobb kihívás az eddiginél, akkor bizony állj bele!

Írd felül a mintát! Hurrá!

Másik dolog, amire felhívnám a figyelmed a bőség tekintetében.

Sokszor mondják azt tanácsadók, hogy nézd át a kiadásaidat. Ami egyébként nagyon is igaz. Tudd a számaidat, és ha van jobb lehetőség, akkor cserélj szolgáltatót, hogy kevesebbet fizess, több maradjon magadnak!

Az akciókra azonban ügyelj! Azokra, amikor állandóan akciós vásárlásra buzdítanak, ugyanis az a hiánytérben való gondolkodásmódot duzzasztja!

Inkább növeld úgy a bőségtudatodat a fentiek alapján, hogy bátran beleférjenek a drágább darabok, tanulmányok, tanácsadók stb.

Ugyanis teljesen más lesz az önbecsülésed, ha nem diszkontálásra hajtasz! Leírhatatlan a különbség!

Egyetlen nagyon fontos dolog van!

Invesztálj magadba, mert Te vagy a legnagyobb értéked!

Ez mindig Nálad marad és kiváló befektetés! Persze felelősséggel is jár, hiszen amit megtanultál, azt alkalmazni is kell, de ígérem, megtanulsz a gazdagság kódjával élni!

Scroll to Top