Gyors fogyókúra

szomorú tekintet

Avagy, hogyan kerülhetjük el a gyors fogyókúrák buktatóit?

Manapság sokszor találkozhatsz a “gyors” igényekkel. Gyorsan pénzhez jutni, gyorsan átváltozni, gyorsan lefogyni, stb. Ezek az igények valósak lehetnek, de megvalósításuk akadályokban ütközik és a végén kellemetlen ajándékként szembesülhetsz a sikertelenség elszomorító érzésével.

Nézzünk kicsit a dolgok mélyére! Mi a kúra szó jelentése?

A kúrák egy kezdési és végzési időponthoz kötött, meghatározott ideig tartó -és mondjuk meg- legtöbbször, kellemetlen érzéseket maguk után hagyó események sorozata. (antibiotikum kúra, fogyókúra, méregtelenítő kúra, -esetleges kellemetlen méregtelenítő tünetekkel-)

Neked mi jut eszedbe a fogyókúra szóról?

Az ügyfeleim többsége általában bizonyos ideig tartó, nagy koncentrációt és erőfeszítést igénylő stresszel járó időszakként jellemzi.

Vajon miért érzik így? A szervezetnek az önfenntartáshoz minden esetben szüksége van alapvető tápanyagokra, úgy mint:

Makrotápanyagok

  • Szénhidrátok
  • fehérjék,
  • zsírok,

Mikrotápanyagok

  • vitaminok,
  • nyomelemek,
  • ásványi anyagok

Ezeknek hiányában súlyos hiányállapotok léphetnek fel a tested működésében. De ez még messze nem elég az üdvösséghez, mert ezeknek az anyagoknak a beépüléséhez tiszta víz is szükséges, méghozzá testsúly kilogrammonként meghatározott mennyiségben ahhoz, hogy biztonsággal elindulhasson a fogyás. Testsúly kg-onként 0,4 l. (60 kg esetén: 2,4 literre. Ha kávézol, minden kávé után + 2 dl)

Ráadásul nem beszéltünk a bélrendszered esetleges elégtelen működéséről, ami által előfordulhat, hogy a fenti makro- és mikrotápanyagok nem szívódnak fel és végül magad sem tudod, miért érzed magad enerváltnak, rosszkedvűnek és a fogyásod minimális mértékben indul el.

De előfordulhat az is, hogy a gyors fogyás reményében csak folyadékot veszel magadhoz és az étkezésedet a minimálisra csökkented. Ideig, óráig működni fog a dolog, de csak a felszínen! Vagyis az otthoni mérleged mutathat kilogramm csökkenést, ami ez esetben az esetek 99%-ában hiányállapotokat fog okozni a testedben.

Erről bővebben ebben az orvosi cikkben olvashatsz:

egyéni életvezetési tanácsadás, állapotfelmérésAzonban, ha egy, speciálisan erre a célra tervezett testmonitoron megnézzük a tested összetételét, szomorúan fogod tapasztalni, hogy a fogyás nem zsírból, hanem izomtömegből történt. Ez az oka a gyakran fennálló gyengeségnek, fáradékonyságnak, ingerlékenységhez, állandó éhségrohamoknak és a gyors fogyókúrák sikertelenségének.

Ugyanis a test hiányállapotokkal küzd. Ez azért komoly dolog, mert a szíved is nagyon megterheli és a belső szerveidre rakódott zsigeri zsír szinted is megemelkedik. Ez azonban veszélyes. Azért, mert ez nem fáj. Nem jelez, csak akkor, ha a probléma már felütötte a fejét.

Ezért inkább azt mondom:

Kerüld el a gyors fogyókúrát!

Alkalmazz inkább jól kidolgozott életmódváltó programot!

A tested egy ragyogóan működő rendszer. Évek óta teszi a dolgát és megfelel az általad kívánt követelményeknek. Itt van mindjárt az a tény, hogy élsz. Belegondoltál, hogy a szíved nem áll meg egy pillanatra sem? Így elég kegyetlen dolog lenne, ha a gyorsaságot előtérbe helyezve, megvonnál bizonyos tápanyagokat tőle annak reményében, hogy gyorsan teljesítse a fogyási vágyadat.

Ráadásul a tudatalattid is ott van, mint cuki kisördög és már programozva várja a következő sikertelen próbálkozásodat, hiszen már megint egy gyors kúrát programoztál neki. Egészen addig fog türelmesen kitartani, amennyit Neked a kúra szó jelent! (1 hét, 1 hónap, 3 hét)

Akár egy antibiotikum kúra. Már hallom is anyukámat! Szedd végig a gyógyszert, mert 1 hét a kúra!!! Hallottál már ilyet gyerekkorodban? Ha igen, akkor heuréka! Ezért bukik el a Te fejedben az összes gyors fogyókúra.

Jó, ha tudomásul veszel valamit! Amit hosszú évek alatt felhalmoztál magadon, az nem fog 1 hónap alatt eltűnni rólad! Maximum, ha leoperáltatod! De ez azért gáz, mert a sejtjeid emlékeznek és pont ezért Te is! Hiszen a sejtjeid összességéből állsz! Így a leghatékonyabb módszer, ha hetente 0-5-1 kilós fogyást tűzöl ki magadnak és ennek fényében állítod össze a fogyási tervedet! Ez kiváló módszer arra, hogy elkerüld a gyors fogyókúrák buktatóit és ezt a menetet végül sikerrel zárd!

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem