A hit, amiből egy új élet születik

hitFurcsa dolog a reggel. Annyi mindent hoz magával, amiről még nem is gondolnád, hogy megtörténik. Minden reggelnek más az üzenete és a napnak más a küldetése. Az egyik esetleg sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint az összes többi.

Általában arra várunk, hogy egyik napnak az a küldetése támad, hogy a lottó ötöst, vagy a herceget az ölünkbe pottyantsa. Hm. Na, általában ilyenkor várhatunk, amíg világ a világ.

Mert a reggelek azt hozzák, ami által te többé válsz. Ami által megéled az Isteni küldetésed.

Azt, amiért erre világra születtél. Jól tudom, hogy a könnyebb út jobbnak tűnik és miért is ne lehetne olyan, hogy csak úgy az öledbe pottyan?!

Lehet. Ha már előtte megdolgoztál érte. És itt most nem feltétlen a kétkezi munkára gondolok. Bár arra gondolnék, mert az szerintem nagyon könnyű.

A hit születése

Itt arra gondolok, amikor már megszületett Benned a feltétel nélküli HIT.

Ahogy már fentebb írtam, a reggelek fura jelenségek. Ők már tudják, amit a mi tudatos tudatunk még nem. Hogy mit tartogatnak nekünk egy nap folyamán.

Azért írom ezeket, mert gondolj csak bele. Felébredsz egy reggel és minden a megszokott rendben megy.

Utazol a buszon, vagy éppen a munkahelyeden teszed a dolgod, amikor megjelenik egy személy. Egy személy, aki teljesen megváltoztatja az életed olyan formán, hogy már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.

Mint annak a napnak a reggelén. Ha Veled is megtörtént már, hogy megéltél egy kvantumpillanatot, akkor tudod, miről beszélek. Bár lehet, hogy megtörtént, csak még ezt a megfogalmazást nem hallottad.

A kvantumpillanat egy olyan pillanat, ami után már semmi sem lesz olyan, mint előtte. Ha láttad a Meaning to ambitious című filmet, akkor már helyén is van a mondandóm.

Ha nem láttad, akkor ajánlom figyelmedbe. Az ambíciótól az értelemig a címe magyarra fordítva. A youtube-ról megnézhető.

Történés, megértés, elfogadás, hit

És itt érkeztünk el a történés, megértés, elfogadás és hit témakörhöz.

Szeretném ezt kifejteni egy megtörtént eseményt bemutatva Neked!

Egy négytagú családból az apuka egyik reggel, csak úgy mint máskor, boldogan kukkantott be a gyerekek szobájának ajtaján. Este jövök és folytatjuk a játékot! Majd munkába indult és rohanva egy puszit nyomott a konyhában tevékenykedő felesége arcára.

A nap folytatódott a megszokott módon. Eljött az este és az apuka nem jött. A gyerekek várták, a feleség is várta. Majd a késői órákban egy sms érkezett a feleség telefonjára. Nem jövök többet hozzátok. Szerelmes lettem valakibe és mától vele élek. (természetesen nem egy napos szerelem forgatta fel az életet)

Az asszony kővé meredve olvasta a sorokat és nem tudta, hogy összeessen, vagy ordítson, vagy hangtalanul zokogjon. Folyton-folyvást olvasta a pár sort és nem akart hinni a szemének.

A gyerekek már aludtak, az asszony remegve járkált a házban. Az sms érkezése volt az a kvantumpillanat, amikor életek változtak meg.

Az asszony napokig mentegette a helyzetet a gyerekek előtt, majd a szüleihez fordult segítségért. A szülők jöttek és támogatták a lányukat és vigyáztak a kicsikre, akik egyre sürgetőbben követelték az apjukat.

Fájdalom, önvád, hitetlenség

Az asszonyban világok omlottak össze, fájdalom, önvád, hitetlenség, düh, mind egymást követték.

Így teltek a napok, hónapok. A gyerekek lassan megszokták, hogy apu külföldön dolgozik és majd jönni fog, az asszony pedig körme szakadtáig dolgozott, hogy elterelje a gondolatait és fenntartsa a családot.

Közben a fájdalom és a félelem olyan hatalmasra nőtt benne, hogy napokig elfelejtett enni. Csak a kávé és a pánik cigik fogságában élt. Ennek és a sokknak volt betudható, hogy elájult egyik este. Mikor magához tért, rájött, hogy nem mehet így tovább.

Akkor megengedte magának feltörni az összes félelmét, az összes kételyét és mindazt, amit hónapokon át titkolt maga előtt. Ekkor felfedezte, hogy a düh olyan méreteket öltött a lelkében, hogy megszűnt minden gyengédség a szívében, lelkében.

Egész idő alatt csak a gyerekeket tartotta felszínen és ő közben kimerült. Megszűnt létezni. Egyfolytában azon rettegett, hogy hogyan fogja eltartani a gyerekeket, hogy hogy lesz az élete ezek után, hogy hogyan tehette ezt vele a férje, és egyre csak úgy érezte, hogy egy senki lett.

Ima

Egyik este már olyan méreteket öltött  a félelem, hogy végképp elfogyott az ereje. Ekkor imádkozni kezdett, mert úgy érezte, hogy semmi más nem maradt. Ez az ima olyan őszinte volt, és olyan hosszú, hogy egyszer csak azt vette észre, hogy megnyílik a szíve és mérhetetlen erővel tör utat magának a zokogás. Az elárultság érzés után.

Másnap reggel megkönnyebbülve ébredt. Érezte, hogy valami megváltozott! Határozott volt és felszabadult.  Kilépett az állandó önvádból és az áldozat szerepből. Legalábbis megértette, hogy csak ez segíthet felállni.

Eközben úgy érezte, hogy szüksége van valakire, aki támogatja, mert egyedül nem lát ki a sűrűből. Ekkor találkoztam vele.

Elmondta a fenti történetet és tudtam, hogy mire van szüksége.

Gyógyulás

Elkezdtük a munkát. Azt mondta nekem az első alkalom után, hogy „Úristen! (ezt nem rám értette) annyi minden került a felszínre, hogy most érzem, hogy összeroppanok, ha nem csinálunk rögtön valamit. Persze, hogy csináltunk. Meggyógyítottuk a régi traumákat, azokat a hitrendszereket, amik a történéseit előidézték. Az első alkalom után úgy ment el, hogy csak annyit mondott. Újra tele van a szívem szeretettel.

A fenti történetet a beleegyezésével írtam le. Azért, hogy lásd, hogy az élet meghatározó pillanatai hatalmas ajándékot tartogatnak neked, ha képes vagy felállni és meghajtani a fejed a változások előtt.

Ha képes vagy felelősséget vállalni a saját sorsodért és rálátni a saját nagyszerűségedre.

Lehetett a te életedben (vagy aktuálisan van) olyan időszak, momentum, amikor úgy érzed, hogy semmi sincs a régiből. Hogy félelmetes az, ahogy a semmi peremén lógsz és nem látod az utat.

Nem mondom, hogy ne félj, mert tudom, hogy félsz. Félsz, mert a génedben lévő információk, amik a félelmeid okozzák, már elértek arra a szintre, hogy végképp felülírd őket.

Új élet építése

Mondhatjuk úgy, hogy elfogadod, amit a családból hoztál. Megérted, hogy az életed része, de már nem haragszol érte és nem hibáztatod a családodat, hanem vállalod a felelősséget és gyengéden, kedvesen, de határozottan, új életet építesz magadnak. A családi mintákról itt olvashatsz bővebben!

Amikor ide elérsz, akkor jön el az a pillanat, amikor megnyithatod a szíved a Mindenség (Isten, Teremtő, Univerzum) előtt. Ahogy hívod!

Te, aki ebben a fizikai formában létezel, nemcsak az vagy, akit itt látsz. Egy részed láthatatlan formában van jelen, de mindig jelen van.

Amikor félelmeid vannak, amikor kishitű vagy, vagy amikor éppen elhagy a hited, akkor TE magad szakítod el magad ettől a résztől.

Amikor pedig annak ellenére, hogy még minden bizonytalan, még minden változásban van és nem tudod, mit hoz a másik reggel, képes vagy szívből megnyílni ennek a Mindenségnek (Istennek, Teremtőnek, Univerzumnak), akkor levetkőzöd magadról a félelem szoros és megsemmisítő páncélját és végre átlépsz egy másik kvantumpillanatba.

Tudatos teremtés

Ahol már te vagy a tudatos teremtő.  Ahol összekapcsolódva a belső bizonyosságoddal, (hiteddel) képes vagy felvállalni a saját nagyszerűséged. Egyébként pedig ez a tudatos teremtés, ma olyan népszerű kifejezés. Azon túl, hogy minden pillanatban teremtesz, máris teremtő vagy. De hogy azt teremtsd, amit igazán szeretnél, ahhoz szükségesek a fent leírtak. Ezért mondtam azt a cikk elején, hogy a legtöbbször „meg kell dolgozni” a hitért.

Végeredmény

A történet folytatása, hogy már túl vagyunk az első éven. Apuka többször jelentkezett, hogy visszajönne a családhoz, de a feleség már nem akarja.

Megerősödött. Új életet kezdett. A gyerekek felszabadultak és havonta 2x találkoznak apukával.

A feleség már nem feleség. Egy felelős nő, aki szabad és éppen szerelmes. Saját vállalkozást kezdett és megtalálta önmagát. Ezt még nagyon csak tanulja, de élvezi. Amikor elakad és úgy érzi kicsit bezárult a szíve, akkor eljön hozzám.

Ez a történet nem egyedi. Tudom, hogy neked is megvan a saját életed.

Megvan a magad nehézsége, vagy az a dolog, amit éppen nagyon szeretnél megoldani. Az élet mindig tudja, hogy mikor van itt az ideje a kvantumugrásodnak.

Ezek, ha fájdalommal is járnak, új paradigmákat tanítanak. Most aztán mondok egy furát.

eletmodvaltasAz élet részei

Képzeld! Nem kell, hogy fájdalommal járjanak, ha már elérkeztél a felelősségvállalási szakaszba. Nevezetesen oda, hogy bele mersz nézni a családi mintáidba, hogy miket hoztál otthonról, vagy miként gondolkodsz az emberi kapcsolatokról, az életről, a saját értékedről.

Ezek mind-mind az élet részei.

Azt látod viszont a környezetedben, ami a belső világodban megvan hiedelem szinten. Minden hiedelemnek megvan a maga érzése és minden érzés egy frekvencián rezeg. A félelem, a harag, a kétely, a düh, mint alacsony frekvenciájú érzelmek, amik alacsony frekvenciájú történést vonzanak az életedbe.

A fenti esetben szereplő hölgy, önbizalomhiánnyal, önértékelési problémákkal és sok-sok keserűséggel küzdött. Ennek lett az a vonzása, hogy valóban magányosan, elhagyatva, értéktelennek látta magát. Ezért innen kellett felállnia és megtanulni azt az önmagát, akivé vált időközben.

Ami azonban jó hír! Ezek a gondolati minták gyógyíthatók. Az élet nem bánt. Csak tanít. Úgy, ahogy megengeded Neki. Ja! Pontosan tudom, hogy azt gondolod, hogy képtelenség, hogy minden sz..t én kértem az életembe.

Igen! Tudatosan nem kérted, hidd el, tudom. De a tudatalattid 95-99%-ban írja a valóságod. Ezért tehát, ha úgy érzed, eleged van, akkor nyisd meg a szíved és engedd be a gyengédséget az életedbe! Engedd meg magadnak, hogy felszínre törjenek a legmélyebb érzelmeid és engedd meg a Mindenségnek, hogy a segítségedre siessen.

Minden útnak megvan tanulsága. Ehhez azonban el kell engedni a régi játszmákat, szemléleteket és új könyvet írni.

Mert ne feledd!

Az élet délutánján már semmi sem lesz olyan, mint délelőtt volt! És itt, nem az életkorodra, hanem a kvantumpillanatodra gondolok! A délutánján már a Mindenséget magadba fogadva, alázattal teli méltósággal tudod az életedet vezetni. Ennek a kulcsa a felismerés, megengedés, felelősségvállalás és cselekedet!

Scroll to Top