Hogyan lehet fogyni?

fogyásA válasz: sokféleképpen. De hosszútávra, csak egyféleképpen!
Biztos érezted már, hogy valami véget ért az életedben. Ne aggódj, ezt mindannyian éreztük már. Ez pl. egy közös pont az életünkben! Elmúlik a régi, jön az új. Igen ám, de az újhoz, új energiák kellenek, mert ha ez nincs, akkor bizony megint írjuk a régi kört.

Ugyanaz a kezdet, elhatározás, fogadalom, és acél, majd vas és a végén már törékeny akarat. Ennek az eredménye a sikertelenség. A megoldás! Ismerd meg a tested, tervezd meg a fogyást és haladj az úton! Kérj segítséget, ha eleinte nehezen megy! Nem árt tudni, hogy a hízásnak vagy a haszontalan ételek megkívánásának megvan a fiziológiai háttere is. Ezért is írtam, hogy tartós fogyáshoz másik szemlélet kell!

Elég gyakran előfordul, hogy úgy keresnek fel kliensek, hogy már túl vannak 3-4-5-xxx FOGYÓKÚRÁN. Ettől a szótól engem mindig kiráz a hideg, de igen. Valóban így indulunk. Egészen addig, amíg a tudatos életmódváltást meg nem tanulod. Ennek pedig az a lényege, hogy alakítsd át a régi, rossz szokásaidat, építs be helyükre újakat, pezsgőket, és a lényeg!

Figyeld meg, mi adja a legnagyobb örömet az átalakulásban! Mert a fásultság abból is fakadhat, hogy megvonod magadtól az örömöket! Itt egy evidens kérdés! Ismered magad? Tudod mi okoz Neked örömet? Meg mered adni magadnak az örömöket, vagy mindig utolsó sorba sorolod önmagad?

célokItt nem a finom falatokra gondolok, hanem az élet egyéb örömeire! Tudd meg mi okoz Neked nagy örömet, és csempészd be az életedbe! Fordíts időt arra, hogy leírod mi az, örömet okoz Neked! Legyen előtted egy papíron és nézd át napi szinten!

Gondolkozz el rajta, hogy tényleg igaz e, amit leírtál! Tanulj meg örülni. Szívből! Igen, ez megtanulható! Sokszor előfordul, hogy egy fogyókúra vagy egy úgynevezett életmódváltás során bűntudatod támad, ha valamit nem az előírtak szerint teszel. Ilyenkor sokszor ostorozza magát az ember lánya, fia. Pedig nem ezen van a hangsúly. Hanem a figyelmen és az önismereten!

Figyeld a tested és hallgass rá!

Add meg, ami neki jár! Ehhez persze ismerni kell a jelzéseit, mert ha hű bele Balázs módjára indulsz el, akkor annak káosz lesz a vége. Első körben elengedhetetlen számára a sejtszintű táplálás. Fehérje, kifejezetten fogyást támogató (kis molekulájú, természetes alapanyagú) vitaminok, rostok. Sajnos nem kapjuk meg az ételeinkből, hiszen ha megkapnánk, nem ütne ki pl.a tavaszi fáradtság. Pl. abból is le tudod mérni, hogy milyen minőségű vitamint szedsz, hogy mennyire vagy fáradékony ilyenkor, mennyire “depressziós”, milyen hangulat ingadozásaid vannak , ugyanis az idegrendszer itt mutatja meg, hogy mennyire jól táplált.

Bármilyen furcsa is ha nem az, akkor a fogyást is meg tudja vétózni. Egészen egyszerűen azzal, hogy legyengül és mi nem tudunk úgy ellenállni pl. a szénhidrátnak, (itt a kenyérre, sütire, csokira stb. gondolok). Ez a falási rohamok egyik oka.

A másik, a fehérjehiány!

sadness Érdemes erre odafigyelni! Saját tapasztalat, a húsvéti sonkával! Parasztsonka 3,5 kg nyers állapotban! Főzés után 1,8 kg lett a súlya. A főzési, sütési veszteséget is be kell számolni, hiszen nagyot csalódhatsz, ha a nyers étel súlyát, illetve fehérjetartalmát veszed alapul és így szépen lassan, ki is alakul a szervezet hiányállapota. Ez a fáradtságért, depresszióért, unottságért, motiválatlanságért felelős.

A harmadik, a megfelelő töltődés hiánya!

Pihenj aktívan! Töltődj, relaxálj! Tanulj meg meditálni, jógázni és a pilates is nagyon hasznos, hogy összekapcsolódj a testeddel! A lelked, a gondolataid és a tested! Így vagytok egy!!

Összegezve tehát: hogyan lehet fogyni?

Ha olyasvalamit akarsz, amid még nem volt, olyat kell tenni érte, amit eddig nem tettél! Ez annyit jelent, hogy változtasd meg a szokásaidat és megváltozik az életed! Nem is kicsit!!

  1. vigyél örömet az életbe, éld meg a pillanatot!futás parton
  2. felejtsd el az önostorozást!
  3. ha kibillentél, figyelj és tudatosítsd miért történt!
  4. méregteleníts, de csak okosan! (felejtsd el a léböjtöt, mert ahhoz speciális körülmények kellenek. Egyébként, inkább hátrányodra válik, mint előnyödre)
  5. tápláld a tested! Töltsd fel a vitamin és fehérjeraktáraidat!

Tudd, hogy az élet azért van, hogy tapasztalj! Ismerd meg magad és ha egy lépéssel többet tettél mint tegnap, akkor jó úton haladsz. Az, hogy hogy érzed magad, megmutatja az irányod helyességét.
A legfontosabb! Arra törekedj, hogy kerülj egyensúlyba!!!

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem