Mardos az egzisztenciális félelem? Így számold fel!

Az élet arra tanít meg, hogy élvezd, mert véges amit itt tölthetsz. Megtanít örömteli és fájdalmas pillanatokon keresztül. Kihívásokon keresztül vagy bárhogyan máshogy. De miért jön elő az egzisztenciális félelem? Lényeg, hogy legyőzöd közben önmagad és egy másik működési szintre léphetsz.

Itt álljunk is meg egy pillanatra!

A legyőzöd közben önmagadat alakítsuk át arra, hogy meghaladod, vagy felülemelkedsz az addigi önmagadon.

Mindannyiunknak vannak kimondott vagy ki nem mondott félelmei.

Sőt! Felismert és még fel nem ismert félelmei. Ezek a félelmek képesek olyan hatással lenni az életedre, ami sokszor visszavet Téged a boldogságtól vagy az elérni kívánt célodtól. De ezeket a félelmeket használhatod is arra, hogy nehogy elérd a célod! Na ez jó szöveg, ugye? Gondolod, hogy milyen hülyeségeket írok itt Neked?!

Ne aggódj mindjárt el is magyarázom, érdekes lesz meglátod!

Ha már olvastál tőlem cikkeket, akkor biztos tudod, hogy az egyik módszer amivel dolgozom az a Theta Healing. Ez egy energetikai gyógyító technika, ami nagyon gyorsan hoz változást az alkalmazók életébe. Konkrétan hiedelmek, régi, már nem szolgáló programok lecserélésével pillanatok alatt lehet változtatni az elakadt élethelyzeteken, félelmeken, pánikon stb. Lényeg az, hogy az életünket 95%-ban irányítja a tudatalattink. A tudatalattiban tároljuk azokat a mintáinkat, félelmeink gyökerét, ami az életünket irányítja. Úgy érzékelem, hogy a tudatalatti olyan, mint egy szobrász. Egy olyan szobrász, aki súgja a hogyant, a mikéntet, Te, pedig aktív cselekvőként létrehozod. A tudatalatti adja a technikát, hogy hogy fogd az  „életed vésőjét” és a kezeid pedig cselekszenek. Ebből elkészül az életműved! Van azonban olyan helyzet, amikor a tudatalatti rögzít egy programot. Mondok egy példát és akkor meg is fogod érteni, hogy hogyan tud a tudatalatti a félelemmel visszafogni, ha úgy tetszik „megóvni” Téged egy-egy célod megvalósulásától.

Nézzük a karrier témáját!

Szeretnél egy jól prosperáló, nagy profitot hozó vállalkozást működtetni, mert ugye szereted az anyagi javakat is! Most szólok tök jó, hogy így van, nincs semmi baj azzal, ha bőséget akarsz! Előfordulhat azonban az, hogy egyszer, életed során hallottál bizonyos hitrendszereket a családból, mert onnan szerezzük be a hiedelmeink, mintáink nagy részét, méghozzá 7 éves korig. Ilyen hitrendszereket sokan hallhattunk otthon, vagy akár másoktól: A pénz butít és nyomorba dönt… Aki gazdag az jó ember nem lehet… Biztos csalásból van a sok pénze.. Na, az egy maffiózó… Majd a börtönben végzi… Sok pénzük van, de nincs életük… Állandóan dolgoznak a sok pénzért, mégsem tudják élvezni… Az a mocskos pénz…(úgy őszintén… ki akar a mocsokhoz nyúlni?…) A lényeg, hogy a tudatalatti negatív tartalmakat társíthat hozzájuk és hogy megóvjon attól Téged, pl. hogy „sok pénzed legyen, de ne legyen életed”, így távol tart attól, hogy ne legyen életed!

Te ebből mit érzékelsz?

Azt, hogy nem megy a vállalkozásod és rettegésben élsz, hiszen ki kell fizetni az adókat, az embereket, fenn kell tartani a vállalkozást stb. Ráadásul az önbecsülésed is egyre lejjebb megy. Mit teszel? Egyre keményebben dolgozol, hogy megváltoztasd a helyzetet. Igen ám, de folyamatosan a bankszámlát nézed, vagy azt, hogy megint nem jött megrendelés és bizony még mélyebbre süllyedsz. Ugyanez igaz minden egyéb félelemre is. Párkapcsolat megtalálásához kapcsolódó félelmek, veszteségtől való félelemre. Ráadásul az egzisztenciális félelmek szorosan kapcsolódnak a létbizonytalansághoz. Magához az élethez. Ahhoz, hogy miből fogod fenntartani magad és a családot! Ezek a félelmek egyre mardosóbbakká válhatnak, mígnem teljesen megtépázzák az idegrendszeredet. Ismerős a helyzet, hogy reggel, mikor kinyitod a szemed, már azon aggódsz, hogy miből fizeted ki a számlákat? Hogy úgy érzed, hogy szeretnél megvenni magadnak egy cipőt, vagy egy új bútort, de nem teheted meg, mert nincs rá keret? Ezek az érzések olyan félelemben tarthatnak, hogy szinte az egész tested belefeszül. Fájhatnak a végtagjaid, esetleg a hátadban, mellkasodban érzel fájdalmat. Ami nagyon gyakori még, azok a heves szívdobogással járó érzetek, amihez gyakran társul a halálfélelem érzése, az elmúlástól való félelemmel társítva. Bármit mondjon is a környezet, Te meg vagy győződve, hogy már meg is betegedtél. Ez csak ront a helyzeten. De legyen az akár egy nagyon mély egzisztenciális hullámvölgy, vagy egyéb félelem, mindegyik bénítólag hat Rád. Ilyenkor a test vészhelyzetre állítja magát és mintha lábujjhegyen állna, feszült figyelemben tart életben Téged. A mellékvesék nekilátnak termelni a két stresszhormont, ami azért kell, hogy folyamatosan résen legyél.

Adrenalin és kortizol

Az egyik az adrenalin, ami éberré tesz és figyeli, hogy mi történik és környezetben és azonnal ugrásra késszé tesz Téged. A másik a kortizol. Stresszhelyzetben máris készen állsz a „menekülésre”. Ez lehet ténylegesen a menekülés, de az azonnali megoldások is jöhetnek általa. A kortizol, egy szteroid hormon, amit a mellékvesekéreg a koleszterinből szintetizál. A hipotalamusz szabályozza a termelését. Ez a hormon olyan helyzetekben választódik ki, melyek során drasztikusan leesik a vércukorszint (hipoglikémia). Ilyenkor leszel veszett éhes és bizony amit látsz, azt képes vagy megenni. Pillanatok alatt. Ez is az egyik veszélye, hogy képes elhízást okozni.

Na de akkor nézzük, mit tegyél!

Kezdd ott, hogy tudatosítsd magadban! A félelem nem Te vagy. A tudatalatti programjaid fel tudják ugyan erősíteni, de valljuk meg, nélkülük nem éreznéd bajban magad, hiszen ez simán lehet, hogy egy régi minta eredménye! Tudom, hogy attól Te még érzed, de ezt legelőször is tudatosítsd magadban! A félelmet a tudatalattid emeli egyre nagyobbra, ha nem vagy résen egészen addig, amíg felül nem írod a mintát. Azért jelent meg a félelem, mert időszerű felülírni. Mondjuk úgy, megérett rá a helyzet! Figyelj oda arra, hogy milyen szavakat használsz, mert ezek alakítják a fiziológiádat! pl. de szerencsétlen vagyok, nem hiszem el, hogy ilyen lúzer vagyok stb. Minden szónak megvan a saját rezonanciája, így ezek a rezgések a Te sejtjeidbe is beivódnak és elkezdődik a folyamat, amivel hasonló rezonanciájú történéseket hívsz az életedbe!

Figyelj oda a légzésedre! Ez alap!

Ha stresszes vagy, akkor nem tudsz teljes légzést végezni és ez beindíthatja a pánikreakciót a testedben és egyre mélyebbre képes húzni. Az étkezésed is kiemelkedő figyelmet igényel. Fogyassz naponta 2,5-3 liter tiszta vizet. Étkezz 3 óránként, leginkább lassú felszívódású szénhidrátokat, olajos magvakat, és jó minőségű fehérjéket! Erről bővebben írok máshol!

Sportolj rendszeresen!

Vizualizáld magad örömteli állapotba. Nagyon fontos, hogy ne csak képet képzelj el, hanem érezd azt az érzést, amilyenné akarsz válni. Amíg nincs jó érzés a kép mellé, nem tud megtörténni a vágyad. Az érzések a katalizátorok. Ha nem tudsz szabadulni a rossz érzéstől, akkor válts helyszínt. Mozdulj meg, csinálj mást, mint addig. A Világegyetemben bőség van! Mindenből van bőven! Ezt a tudatot építsd magadba, mert amilyen Te vagy, más arra rezonál. Képes vagy megkapni a határtalan bőséget, ha összehangolódsz a megengedés energiájával. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy abbahagyod az aggódást. Tudom, hogy ez feladat, de hidd el! Nem nehezebb, mint elfordítani a fejed jobbra, vagy balra! Gyakorolj! Rá fogsz érezni a módjára!