Ismerd meg és változtasd meg az érzelmi hullámvasutat

Hogy vagy ma?

 

Ez a kérdés sokszor elhangzik az életünkben és mi automatikusan válaszolunk ezt vagy azt. Gondolom, te magad is megkapod ezt a kérdést a környezetedtől és fel is teszed te is!

Elgondolkodtál már azon, hogy minek alapján tudjuk mondani az éppen adott közérzetünkről a beszámolót?

Nos, elárulom. Ez egy olyan dolog az életedben, ami megnyitja előtted a csodák kapuját, vagy éppen depresszióba sújt. Ez a „dolog” a gondolatod! A gondolataid hatalmas befolyással vannak az életed alakulására. Tudod, nagyon sokszor írtam már a tudatos és a tudatalattid működéséről. A tudatos elméd és a tudatalattid egyfajta összhangban működik benned. Ezt az összhangot te megélheted örömtelien és szomorúan is. Csupán attól függ, hogy éppen felismered e, hogy melyik gondolat emel fel és melyik taszít mélyre.

Ugyanis a gondolatok érzelmi kavalkádot indítanak el bennünk. A gondolatok hatására a testünk kémiai anyagokat állít elő, aminek hatására változik a közérzetünk. Hogy miért? Mert ezek a vegyületek azok, amik hormontartalmuknál fogva, képesek minket felemelni, ha ügyesek vagyunk.

Ahhoz, hogy a gondolatainkat a megfelelő mederben tudjuk tartani és bizony, irányítani tudjuk, nagyon fontos, hogy tudatában legyünk az alapvető működésünkkel.

Ami napi szinten elengedhetetlen:

  • Fehérjében, rost, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étrend, kerülve a finomított lisztet és cukrot!
  • Naponta 2-3 liter tiszta víz, ezt testsúlytól függ
  • Naponta legalább 30 perc testmozgás! Ez lehet séta, jóga, futás, labdajáték stb. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy a tested aktuális állapotának mi a leginkább megfelelő.

Ezek a rutinok minden sikeres ember életében ELENGEDHETETLENÜL jelen vannak!

Azonban!

Ami nem látható dolog, de ALAPVETŐ fontossága a gondolataid irányításának az az, hogy a jelenben legyél. Mindig arra fókuszálj, amit éppen csinálsz. A jelenlétben örömet tudunk találni, ha szeretjük, amit csinálunk, és ha nem is igazán szeretjük, de tudatosítással, minden dologban képesek vagyunk megtalálni a szépet.

Legyen ez akár mosogatás, autómosás, ebédfőzés, tanulás stb.

Miért fontos ez? Mert amikor a jelenben vagy, akkor az agyi pályáid nem a régi mintákat követik és alkalmat adnak neked arra, hogy a számodra legjobb módon írj új pályákat!

Ez pedig maga a szabadság, az önbizalom és a képesség, hogy magad alakítsd a sorsod!

Ha néha úgy érzed, hogy érzelmi hullámvasúton ülsz, akkor tudd! Arról van szó, hogy elvesztetted az irányítást a gondolataid felett! Ők pedig szabadon garázdálkodnak és alakítják az életed! Ez pedig elég kiszolgáltatottá képes tenni! Pedig valójában NEM vagy az! Csak elvesztetted a fókuszt!

Erről beszélek 2019. április 30-án 19.00 órakor az Egyensúly Akadémia Facebook oldalán!

Ha érdekel, hogyan tartsd kordában a gondolataidat, akkor gyere bátran!

Nagyon fontos! Minden tudás megvan benned ahhoz, hogy igazán olyanná tedd az életed, amilyenre vágysz.

De lehet, hogy le kell porolni ezt a tudást, mert új paradigmákkal, még jobban tudod alkalmazni! Az én küldetésem az, hogy megmutassam, hogy mennyire csodálatos vagy és mennyire csodálatos dolgokat vagy képes véghezvinni!

Ezért kell tenni! Elmondom azt is, hogy mit! Várlak szeretettel!

Scroll to Top