Jó napok, rossz napok és az élet

Vannak napok, amikor minden sikerül és vannak azok is, amik nem úgy alakulnak, ahogy éppen szeretnénk. Pozitív életszemlélet ide vagy oda, akkor is van, amikor kissé összejönnek a dolgok. És ilyen van!

Szeretném elmondani Nektek, hogy az élet mindig vicces. Nem biztos, hogy mi éppen viccesnek értékeljük, de magadnak teszel jobbat, ha így közelíted meg. Vegyünk például engem. Csak, hogy lássátok, hogy velem is történnek cukiságok.

nagy utazásCsütörtök este Bécsbe akartam utazni vonattal.
Jó előre megvettem a vonatjegyet, nehogy gond legyen belőle. Nagyon készültem már erre az útra, mert szerettem volna egy nyugodt napot eltölteni a párommal, munka nélkül, lazulásban. Mint mondtam, mindent összeraktam gondosan. Khm… Indulás előtt kipakoltam a pénztárcámból a felesleges papírtömeget. (nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ott mindig csomó felesleges cucc lesz. Blokkok, csekkek, egyéb “fontos” papírok)

Időben kimentem a pályaudvarra, és eszembe jutott, hogy nincs nálam útlevél. Na sebaj, gondoltam, Bécsbe már nem is kell! Éppen készülök felszállni a vonatra, amikor keresem a jegyet a pénztárcámban. Amit gondosan kipakoltam. És ekkor… szembesültem az igazsággal. Nincs jegy, nincs utazás. Hát nem kicsit szomorodtam el. Aztán vettem két buszjegyet az automatából, amiért egy ezrest fizettem. Igen! Drága jegy volt. A gép elfelejtett visszaadni, majd üzemen kívül helyezte magát.

Ekkor már a sírás fojtogatott. Felhívtam a páromat és elmondtam neki mi történt és hogy aznap este nem kell várnia rám. Megvigasztalt és megbeszéltük, hogy másnap reggel kimegyek. A szomorúság azért nem múlt el teljesen, de igyekeztem túllépni rajta és a legkellemesebbé tenni az estémet!

Szóval vannak nehéz napok, amikor bár mindent előkészítettél, mégsem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnéd. Mit tehetsz ilyenkor? Hát igen. A legjobb, ha elfogadod, hogy van ilyen. Az az alja a szakadéknak. Ha ott meg tudsz állni és nem keseregsz tovább, akkor nem növeszted nagyobbra a hiány energiáját.

Aztán kezdj el olyan dolgokat tenni, ami jó érzéssel tölt el. Én pl. begubóztam a meleg lakásba,forró tea készítettem egy finom teát és beszélgettem telefonon a barátnőmmel. Itt megállt a rossz hullám és végtelenül hálás voltam, amiért azt éreztem, van egy ember aki mindig más nézőpontból látja az életet és érti az érzéseimet és velem együtt, nem rest nevetésbe fordítani a történteket. Mert hát nevetés nélkül az élet mit sem ér…

Javaslom ilyenkor Neked is, hogy fogadd el a tényt, és töltekezz! Ha elszomorodsz, akkor engedd meg magadnak ezt, pár percre, de ne maradj benne! Majd amikor megnyugodtál, tervezz újra. Így válnak a rossz napok, tanulságos jó napokká. Te tudod azzá tenni! Mert az életedben csak Te írhatsz igazán jó forgatókönyvet.

Ha pedig dühöngéssel, sírással és bosszankodással reagálsz, tovább mélyíted a szakadékot. Miért tennéd, ha nem muszáj?…

Scroll to Top