KELLEMES KÖZÉRZET, ENERGIKUSSÁG, SZÉP TESTALKAT I.-II. rész

TÁPLÁLKOZÁS +  EDZÉS + PIHENŐ = KELLEMES KÖZÉRZET, ENERGIKUSSÁG, SZÉP TESTALKAT I. rész

Minden kezdet nehéz, de ha már megvan a célod, akkor lássunk neki!

Álmodozni, gondolkodni róla, már az is egy lépés, hogy majd egyszer sikerül … hogy majd pl. egyszer újra fel tudom venni azt a csini nyári ruhát, amit már sajnos évek óta csak a szekrényben nézegetek …

Amikor belenézel a tükörbe és mindennap elhatározod, hogy na, majd akkor ma elmegyek edzeni, de aztán semmi  sem lesz belőle…  mert valami visszatart… talán az, hogy majd előtte mindenképpen(?) le kell fogyni és  majd akkor elmegyek, mert akkor már leszek olyan csinos, hogy nem fogok kinézni a csinos lányok közül ott a teremben.

Mert addig úgysem illesz bele abba a közegbe, Te azt hiszed. Én meg máshogy gondolom…

A leghatékonyabb és legjobb módja a fogyásnak az az, hogy a testsúlyod is csökkenjen és a tested, bőröd is feszes maradjon: a táplálkozás és edzés együttesen! Ráadásul a legjobb az, hogy mentálisan is odahelyezed a figyelmed az edzésre!

Amikor már nagyjából sikerül az új életmódod átalakítani és már nem is olyan macerás, mint ahogy elképzelted.

Egyszer csak azt veszed észre, hogy  a testzsír százalékod csökkenni fog és ezzel egy időben pedig elkezdesz erősödni, izmosodni … miközben a testsúlyod nem csökken…

No és itt a bibi!

Sokan megijednek! Huhh, akkor most nem hatékony az edzésprogramom, vagy rossz az edzőm?

Leghamarabb ez fordul meg a fejedben. Az izom mindig nehezebb, mint a zsír így természetesen, ha ráerősítesz, azt a tested is észreveszi és észrevétlenül elkezdi bontani a zsírraktáraidat is, de azon felül izmot is kapsz, ami nemcsak erőt, hanem szép nőies izomzatot is fog adni, de sosem leszel olyan kigyúrt, mint egy pasi! (akik már így néznek ki, ők napi 5-6 órát edzenek!)

Szóval, ha csak heti háromszor 60 percben fogsz járni súlyzózni és kardiózni, vagy csak súlyzós edzésre, akkor nagyon szép izomzatot fogsz magadra építeni  és sosem lesz belőled egy „kétajtós szekrény”, még akkor sem, ha táplálkozásodba beiktatod a napi adag fehérjédet!

Sőt! Iktasd is be!

Az izmok épüléséhez, regenerálódásához nagyon jó minőségű fehérje szükséges! Ez biztosítja az utóégetést is! Mint azt már olvashattad tőlünk, a legnagyobb energia felhasználó, az aktív állapotban lévő izom!

Amit szívesen javaslok, az egy tökéletesen felszívódó növényi fehérje! Itt olvashatsz róla! Élsportolók, olimpiai bajnokok is használják. Sokat segít abban, hogy ne savasodjon túl a szervezet!

Először azt javaslom, hogy mielőtt edzeni kezdenél, tarts terepszemlét. Azért hogy bemész, szétnézel, nem kell fizetni, így arra pont jó, hogy megállapítsd, hogy szimpatikus-e számodra az a hely. Ha szimpatikus a hely, akkor tovább lehet lépni, azaz megnézed, hogy milyen lehetőségek vannak.

Hoppá!

Itt egy kicsit elidőznék, ugyanis sokan már eljutnak eddig, benéznek, sétálgatnak, de mit kell nézni egyáltalán?

Van egy csomó kondigép, meg súlyzók, különféle eszközök – amiket sosem láttál még -, meg épp ott egy edző aki számodra nem nagyon szimpatikus…

Ott motoszkálnak a gondolatok a fejedben, hogy valóban ezt akarod? De közben meg mégis ott van, hogy valamit kezdeni kéne a testeddel, hogy formásabb, csinosabb, vagy izmosabb legyél.

Valóban, sokszor inkább feszélyez egy ilyen terepszemle, minthogy csodálattal néznéd végig az eszközöket és a helyet.

Belegondolva ebbe, egy kedves ismerősöm hívta rá fel a figyelmem, hogy mi lenne, ha én segítenék Neked, mert aki nem a fitnesz világában forog és csak úgy lemenni, megnézni egy termet, valószínű nem úgy fog szétnézi.

Azonban ha egy szakemberrel mész el és ő segít eligazodni ebben a világban, akkor egy biztos képet kapsz sok mindenről és lehet nem is olyan borzasztó az, mint amilyennek  gondoltad.

Ezért van egy ajánlatom a számodra, teljesen díjmentesen!

(csak időben szólj, hogy be tudjam iktatni az óráim közé)

Szóval, ha benne vagy, akkor bátran hívj fel és egyeztessünk egy időpontot, ami semmibe se kerül!

Sőt, azért sem kérek semmit, hogy elmegyek Veled és bemutatom a termet, az eszközöket, na meg még egy jót is beszélgetünk! A cikk végére kerültek azok a termek, amelyeket szívesen bemutatnék Neked!

Elérhetőségem: 06-30-225-4661 Tolnai Klári

 

TÁPLÁLKOZÁS +  EDZÉS + PIHENŐ = KELLEMES KÖZÉRZET, ENERGIKUSSÁG, SZÉP TESTALKAT II. rész

Itt a második részben részletesen is kitérek a tudnivalókra és ajánlok Neked termeket is!!

Visszatérve a fitnesz teremre, ha csoportos óra is érdekel, akkor azt is választhatsz, van erre külön bérlet vagy kombinált bérlet, amelyet a konditerembe is használhatsz.

A csoportos órák azért jók, mert többen vagytok, így ha úgy érzed, hogy „bénázol” –  csak a vendégek illetik magukat így, mert szerintem, aki már edzeni jár, nem béna – , akkor nem tűnik fel annyira, vagy ha nem bírod a tempót akkor lassítasz, nem olyan vészes.

Ha személyi edzést kérsz, akkor ott csak Te leszel és az edző, így a céljaidnak, testalkatodnak, életkorodnak megfelelően lesz összeállítva az edzésterv és sokkal hamarabb fogsz fejlődni, mint a csoportos órán.

A személyi edző minden alkalommal vár Téged, tehát már van miért felkelni korábban, vagy épp a meló után még egy órát lehúzni a teremben. Sokaknak ez segít, hogy valaki ott van, és miatta el kell menni, mert máskülönben mindig akadna valami más fontos tennivaló.

Figyelem!

A kényelmi zónád veszélybe fog kerülni, tehát el kell hagynod valami tevékenységet azért, hogy a célod megvalósítsd, vagy máshogy kell a napi programodat felépíteni: mert változtatnod kell a táplálkozásban és így ezzel együtt az életmódod is változni fog.

Lehet tévézésre, vagy netezésre kevesebb időd fog jutni , hogy az edzések beleférjenek. Az időpazarló tevékenységek pedig ki fognak hullani a napjaidból, így sokkal tartalmasabban lesz egy napod!

Ez így lesz jó, mert rájössz, hogy korábban mennyi időpazarló tevékenységet folytattál.

Azzal, hogy edzeni jársz, a környezeted is meg fog változni. Találkozol olyan emberekkel, akik hasonlóak mint Te, pl. most kezdték el az edzést és mesélnek, hogy már milyen sokat változtak, aztán belegondolsz és hoppá, Te is már ugyanebben a cipőben jársz, tehát már odafigyelsz az étkezésedre: már napi többször eszel és mersz is enni.

A chipsek, ropik elmaradnak, sőt nem is hiányoznak.

Legközelebb, ha wellness hétvégére mész, már olyan helyet keresel, ahol van edzőterem, vagy valami sportolási lehetőség. (azért figyelj oda az edzőterem nyitva tartására, mert megesik, hogy csak 10-kor nyit a terem, Te meg már akkor régen a városban akarsz császkálni)

Pihenés, regenerálódás

A pihenés sem elhanyagolandó, mert az izmok pihenés közben fejlődnek, regenerálódnak és nemcsak az izmok, hanem az egész szervezeted pihen!

Főleg egy jó edzés után, meg is érdemli, hogy kialudd magad!

A végére pedig egy gondolat: attól hogy Te kicsit más leszel, máshogy táplálkozol, eljársz sportolni, nem úgy mint a családtagok, ismerősök, barátok,  ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Mert attól „nem fogsz kilógni a sorból”, ha már nem kolbásszal és kenyérrel kezded a napod, mint a többiek, hanem vízzel, gyümölcslével és zabpehellyel!

Meg még az is lehet, hogy a Te sikereidet meg fogják irigyelni és már Tőled fognak tanácsot kérni, mert Te egy számukra ismert ember vagy és nem egy celeb a tévéből!

A fitnesz terembe belépve bérletet kell vásárolni, ami az ott tartózkodásra jogosít.

Különféle árajánlatok vannak, pl: havi korlátlan, havi időkorlátos bérlet, három havi bérlet, stb. Te azt választod, amelyik a legjobb számodra. Ha úgy érzed, hogy pl egy féléves bérlet árban Neked megfelelő, akkor olyat vásárolsz. Ez nem azt jelenti, hogy akkor fél éven át kötelező hozzám járnod edzésre.

Megtanítalak magadra!

Azt tudnod kell, hogy az edzések alatt fejlődsz, rájössz, hogy mit, miért csinálunk és egy idő múlva el tudod sajátítani a gyakorlatokat.

Ilyenkor, ha úgy érzed (ez pár hónap) meg én is látom, hogy most már egyedül is megy, tehát ismered a pulzuskontroll fogalmát, tudod a gépeket használni, a gyakorlatok is tökéletesen mennek, akkor elengedem a kezed és ezek után egyedül is tudsz edzeni!

Ha viszont úgy érzed, hogy neked kell valaki, aki mindig ott van és biztat, segít, akkor nem kell rólam lemondanod! Minden vendég más.

Van, aki mihamarabb egyedül szeretne edzeni, csak a gyakorlatok miatt keres fel.

Tehát, ha pl. már jól mennek az edzések és csak az a gondod, hogy nem jut eszedbe új gyakorlat, vagy új edzésterv kell, abban is tudok segíteni.

Összeülünk, megbeszéljük, majd meg is mutatom a gyakorlatokat. Sőt, ilyen esetben is szoktam állapotfelmérést készíteni. Amikor először jársz nálam, akkor pedig a beszélgetésünk után az első, hogy felmérem az edzettségi állapotodat!

A táblázatban a havi háromszori edzés csak javaslat, ha heti kettő fér bele, az is rendben van! Ebben az esetben kicsit olcsóbban jössz ki. Heti egy alkalmas személyi edzést nem szívesen tartok, de megbeszélés kérdése az egész!

Itt találhatók a termek, a táblázatokban pedig kiszámoltam az árakat, így ezzel sem kell már az idődet tölteni.

A személyi edzés alkalmakat a táblázat tetején találod, a táblázatba pedig, már beleszámoltam pluszba a  fitnesz használati díjat is!

Az árakon kívül csoportos órára, szaunára, stb. a fitnesz teremben tudsz érdeklődni.

BBGo Női Fitness és Mozgás Stúdió, 1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 110. – ez egy kizárólag női fitnesz terem,  jól  felszerelt kardio és kondigépekkel van ellátva.

Green Fitness,  1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 135/A – nagy területen jól felszerelt terem, kardio és kondigépekkel, de azt tudd, hogy ide fiúk is járnak.

MOM Fitness, MOM Park, „A” torony, Alkotás út 53. – nagy területen jól felszerelt terem, kardio és kondigépekkel, de azt tudd, hogy ide fiúk is járnak.

Maya Fitness, 1165 Budapest, Arany J utca 57 – itt nincs se kardio, se kondigép, leginkább funkcionális- és saját testsúlyos edzéseket lehet végezni. Kora reggel és este általában tele van csoportos edzésekkel, így mindig a pillanatnyi szabad teremben lesz a személyi edzés.

Pilates Másképp Stúdió, 1091 Budapest, Haller út 88. – itt nincs se kardio, se kondigép, leginkább funkcionális- és saját testsúlyos edzéseket lehet végezni. Reggel és nappal szabad, de este már nehezen oldható meg a személyi edzés.

Teremárak

1.terem:


BBGo Női Fitneszbe egy személyi edzés alkalom: 4000 Ft/ 60 perc

(Nagy Lajos király útja 110)

Figyelem! Ebbe a terembe csak kizárólag hölgyek járnak!

Havi kondibérlet klubtagoknak

Havi 12 alkalom személyi edzés, azaz heti 3 X edzés

 

9 900 Ft

4 825 Ft /alkalom

 

Havi kondibérlet nem klubtagoknak

Havi 12 alkalom személyi edzés, azaz heti 3 X edzés

11 900 Ft

4 992 Ft /alkalom

 

Havi kondibérlet 10 – 16 óráig klubtagoknak

Havi 12 alkalom személyi edzés 10-16 óráig, azaz heti 3 X edzés

 

6 900 Ft

4 575 Ft /alkalom

Havi kondibérlet 10 – 16 óráig nem klubtagtoknak

Havi 12 alkalom személyi edzés 10-16 óráig, azaz heti 3 X edzés

 

7 900 Ft

4 658 Ft / alkalom

3 havi kondibérlet klubtagoknak

36 alkalom személyi edzés, azaz

3 hónap heti 3X  edzéssel

26 900 Ft

4 747 Ft / alkalom

 

3 havi kondibérlet nem klubtagoknak

36 alkalom személyi edzés, azaz

3 hónap heti 3X  edzéssel

32 900 Ft

4 913 Ft / alkalom

2. terem:


Green Fitnessbe egy személyi edzés alkalom: 4000 Ft / 60 perc

(Nagy Lajos király útja 135/A)

 

Havi kondibérlet

Havi 12 alkalom személyi edzés, azaz heti 3 X edzés

 

13 000 Ft

5 083 Ft / alkalom

3 havi kondibérlet

36 alkalom személyi edzés, azaz

3 hónap heti 3X  edzéssel

34 000 Ft

4 944 Ft / alkalom


3. terem:


MOM Fitnessbe egy személyi edzés alkalom: 5000 Ft / 60 perc

(MOM Park, „A” torony, Alkotás út 53.)

Havi kondibérlet

Havi 12 alkalom személyi edzés, azaz heti 3 X edzés

18 600 Ft

6 550 Ft / alkalom

Havi kondibérlet (10.00-15.00 óráig)

 

Havi 12 alkalom személyi edzés, azaz

heti 3 X edzés

14 800 Ft

 

6 233 Ft / alkalom

3 havi kondibérlet egész napos

36 alkalom személyi edzés, azaz

3 hónap heti 3X  edzéssel

52 600 Ft

6 461 Ft / alkalom

6 havi kondibérlet (10.00-15.00 óráig)

72 alkalom személyi edzés, azaz

6 hónap heti 3 X edzéssel

86 200 Ft

6 197 Ft / alkalom

6 havi kondibérlet egész napos

72 alkalom személyi edzés, azaz

6 hónap heti 3 X edzéssel

104 500 Ft

6 451 Ft / alkalom


4.terem:


Maya Fitnessbe egy személyi edzés alkalom: 3 800 Ft / 60 perc

Figyelem! Itt nincsenek kondi gépek, ezért a funkcionális, saját testsúlyos edzések sokkal nagyobb szerepet kapnak!

Alkalmanként (3800Ft) számolva, bérlet nélkül!!!

Havi 12 alkalom  személyi edzés, azaz heti 3 X edzés

 

45 600 Ft

8 alkalmas bérlet

Havi 8 alkalom személyi edzés, azaz heti 2X edzés

Fél havi 8 alkalom személyi edzés, azaz heti 3X edzés

28 000 Ft

3 500  Ft / alkalom

3 500 Ft /alkalom

 

5.terem:


Pilates Másképp Stúdióban egy személyi edzés alkalom: 5000 Ft / 60 perc

4 alkalmas bérlet

4 alkalom személyi edzést javasolt 2 hét alatt lejárni

18 000 Ft

 

4 500 Ft / alkalom

8 alkalmas

8 alkalom személyi edzést javasolt 2-3 hét alatt lejárni

 

33 600 Ft

4 200 Ft / alkalom

12 alkalmas

12 alkalom személyi edzést javasolt 4 hét alatt lejárni

48 000 Ft

 

4000 Ft / alkalom

 

6.lehetőség:


Személyi edzés az otthonodban, külső helyszínen, parkban, a kertedben: 5000 Ft / 60 perc + kiszállási díj (a 16.kerületben a Cinkota és Mátyásföld részekre nem számolok kiszállási díjat, a 16. kerület többi része és a 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 14, 15 kerületek  + 1000 Ft. 1, 2, 3, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 21, 22 kerületek  + 2000 Ft!

 A NAGY KEZDÉS:

Már volt szó a terepszemléről.

Ha figyelmes voltál, akkor láttál edzőket. Volt, aki szimpatikus volt,  volt aki nem. Ez így van jól. Aki szimpatikus volt, azzal ülj majd le beszélgetni és mondd el mit szeretnél.

Fogyni, vagy izmosodni, vagy energikusabb lenni, vagy esetleg egyszerre mind! Ha a beszélgetés után is szimpatikus, akkor ő lesz a Te edződ!

Milyen edzőruhát vegyek fel?

Joggingot? Vagy póló és valami streccs naci? Azt javaslom, hogy olyan ruhát vegyél fel, amiben jól érzed magad! Ha Neked egy  kopott mintájú póló a kényelmes, akkor abban leszel.

A lényeg, hogy ne érezd magad feszélyezve, akár ülsz, akár háton, vagy hason fekszel. Nem kell a legújabb és legmárkásabb edzőszerelést megvenned. De ha abban érzed magad jól, akkor nem beszéllek le róla!

Az nagyon fontos, hogy nedvszívó legyen. Egy edző sosem azt nézi hogy milyen ruhában vagy, csak kivételes esetben szól, pl ha balesetveszélyes a ruhadarab, csatok, vagy nagyon bő a ruhadarab, mert az beakadhat a gépekbe, vagy a gyakorlatok során zavarhat.

Ha hosszú a hajad, a legjobb, ha összecsatolod, lófarokba teszed, stb.

Azon kívül szükség lesz egy törölközőre és innivalóra. A törölköző nagyobb méretű legyen és a higiénia miatt van: hogy a tornaszőnyegre, vagy a gépekre, a padra terítsük.

Az edzés izzadással jár, így ez a legpraktikusabb, hogy ne kelljen állandóan más után törölgetni az eszközöket és Neked is jó, hogy nem a másik izzadsága, hajszála, stb ragad rád.

Innivalónak én a tiszta vizet ajánlom, vagy az új generációs hipotóniás italt. Ez nem édes, nem ragad tőle össze a szád és nem fogsz émelyegni sem!

Fontos azonban, hogy ennek fogyasztásához fontos, hogy legalább 30 percen át, intenzív mozgást végezz! Ha több órát edzel, akkor viszont kötelező a hipotóniás ital.

Mi a hipotóniás ital?

Alacsony az ozmolaritása. Ez azt jelenti, hogy kisebb arányban van bennük az elektorlitokból (szervezet számára fontos ásványi anyagokból) és szénhidrátokból, mint a test saját folyadékaiban. Felszívódása ezért gyorsabb, mint a tiszta vízé. Ez kiválóan használható edzések alatt, sőt a fogyást is támogatja!

Remélem sok mindenre választ kaptál! Ha kérdésed van még, vagy edzőterep szemlére indulnál, esetleg személyi edzést szeretnél, keress bátran!

Elérhetőségem: Tolnai Klári – 06-30-225-4661

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3123″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”http://egyensulyakademia.com/a-tudatos-eletmodvaltas-sikerelvei/?utm_source=honlap&utm_medium=banner&utm_term=gazdagsag&utm_campaign=TES”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem