A méltó anya-gyerek kapcsolat záloga TE vagy!

anya-gyerek kapcsolat Amikor megszületsz az első ember, aki ismerős érzéseket kelt benned, az az Édesanyád!

Anya-gyerek kapcsolat

Születésedig már jól megismerted őt, sokkal jobban, mint gondoltad volna. Hiszen nemcsak a testében nevelt téged, de lelkében zajló folyamatoknak is részesei voltál. Akár öröm érte, akár szomorúság, akár aggodalom, abból te mind részesültél és így még inkább részévé váltál az Édesanyádnak. Ráadásul, mint egyéni létező, így az anyaméh történései is hatottak rád, főként, ha nem egyedüli magzatként éltél a biztonságot adó puha, meleg anyagméhben. De az ikerlétről majd máskor írok. Mint minden ember, így az Édesanyád is nagyon érző és szeretetteljes ember, aki a maga módján legtöbbet adta neked minden élethelyzetben. Hidd el, a legtöbbet, még ha esetleg te nem is úgy élted meg. De ne szaladjunk ennyire előre. A várandósság alatt az anyák még inkább érzelmesebbé válnak, mert a várandósság alatt a hormonrendszer nagyon is felkészíti az anyát arra, hogy a legnagyobb szeretettel várja a picikéjét, azaz jelen esetben téged. Minden információ a testben érzéseket indít el, ami hatással van az anyára és rajta keresztül a magzatra is. Ezek az információk már a génekben megjelennek és a magzat a sajátjának tudja őket, noha a földi élete még csak nagyon limitáltan kezdődött is el. Kutatások bizonyítják, hogy a génekben hordozott információk, gondolati minták, akár több generációra is visszanyúlnak. Egy dédnagymama érzelmi hagyatékát úgy is hordozhatja a dédunoka, hogy SOHA nem is találkoztak ebben az életben. Ezek a tudatalatti érzelmi minták, programok, amiket már születésed előtt magadénak tudhatsz. Ez tulajdonképpen egyfajta családi ereklye, ami hozhat stabilitást, boldogságot hovatartozás érzést is. De lehetnek olyan fájdalmas minták is, amik a te életedre oly módon hatnak ki, amit szíved szerint már nem élnél. Egyszerűen azért, mert nem a tiéd! Hordozod magaddal a régi „örökséget”, mert hát még sincs rendjén kihúzni a családi gyökereket, mert akkor megszűnik a hovatartozás.

Hiszed te ezt a lelked mélyén

Ne aggódj, mert létezik az a mód is, hogy a család tagja maradsz és boldogan viszed tovább a jól működő mintákat. Megengeded magadnak, hogy a saját életedért való felelősség keretében, szabadon írj olyan mintát, ami boldoggá tesz téged. Mindezt úgy, hogy tiszteletben tartod a múltad és megköszönöd a felmenőidnek, amit eddig tettek érted! Mondok egy példát. A dédit mondjuk megharapta egy kutya és nem nagyon félt a kutyáktól. Itt vagy pl. te, akinek mondjuk, van egy gyereke, aki kutyát szeretne, de nagyon. Benned azonban él a dédi félelme, és eszed ágában sincs megengedni a gyerekednek, hogy kutyát hozzon a házhoz, mert azok veszélyesek. (bár magad sem tudod miért félsz ennyire, mikor téged sosem bántott egy kutya sem) A gyerek egyre jobban szeretné a kutyát és már a párod is támogatja és te vagy az ellenlábas. (mondom, magad sem tudod miért).

Hiedelem

Fontos, hogy ha megfigyeled a helyzetet és beleérzel, akkor rájössz, hogy veled nem történt semmi rossz. Esetleg hallomásból hallottad, vagy a „zsigereidben érzed”, hogy a kutyák veszélyesek. Akkor tudatosítsd magadban, hogy ez bizony egy hiedelem. Te csak elhitted valakinek, bár lehet, hogy nem a szavak útján. Esetleg kérdezd meg Édesanyádat, hogy van e tudomása arról, hogy valakit a családban megharapott kutya. Ha igen a válasz, akkor már mindjárt tudhatod is, hogy genetikai szinten raktározódott félelemről van szó, amit egyszerűen le lehet cserélni, egy erre szolgáló technikával. Ennek az lesz az eredménye, hogy megszűnik benned az ellenállás, és a gyermeked nyugodtan és boldogsággal megkaphatja a vágyott kiskutyát. Te pedig boldogan osztozol a család örömében. Amint megszűnik benned a félelem, akkor az bizony hat a te gyerekedre is, mert nem viszi tovább a félelem mintáját (ami nemcsak a kutyára vonatkozik). Így ne feledd, nemcsak magadat gyógyítod, de a gyereked életét is támogatod és nem adsz át olyan örökséget, amit magad sem szeretsz.

Programok átvétele

Másik fajta lehetőség a programok átvételére, amit hallasz kicsi füleiddel gyerekként és elfogadod igazságként. Pl. az Édesanyád/Édesapád egyszer azt mondta a barátnőjének a te füled hallatára, hogy „az élet nehéz”, te pedig ezt el is hitted, hiszen anyukád/apukád mondta. Ennek az lehet, az eredménye, hogy ismétled az anyai/apai hitrendszert és olyan életet teremtesz magadnak, ami tényleg nehéz számodra. Pl. Olyan férfiakat/nőket vonzol magadhoz, akik nehézséget okoznak, vagy hűtlenek, vagy nem vagy megbecsülve nőként-anyaként/férfiként-apaként stb. És itt akkor most álljunk meg egy pillanatra! Igen! Ezek mind lehetségesek, de RAJTAD áll, hogy mit kezdesz velük. Arra kérlek, hogy szívből légy hálás az Édesanyádnak, Dédinek stb., mert megmutatták neked, mi az, amit felülírhatsz az életedben. Hidd el, ők is éltek volna más életet, ha a tudás birtokában lettek volna. De úgy éltek, ahogy tudtak, és azt adták, amit tudtak. A tőlük telhető legjobbat és legtöbbet.

Változtasd meg saját programodat

Azt javaslom neked, hogy ha szeretnél szabadabb és gondtalanabb életet élni, akkor tiszta szívből mondj köszönetet a felmenőidnek, akár gondolatban, ha másként nincs módodban és változtasd meg a SAJÁT programjaidat. Ezzel nemcsak magadat szabadítod fel, hanem őket is és továbbmegyek! A gyerekedet is. Ő már azt fogja látni, hogy pl. lehet a kutyától való félelem nélkül is élni, vagy hogy lehetek boldog és elismert a párkapcsolatomban, nőként/férfiként anyaként/apaként stb. Az Édesanyád szeretete és minden felmenődé benned van! Létezik és a tiéd, még ha nem is érzed mindig, vagy ha gyakran nem is jössz ki Édesanyáddal könnyen. Ekkor tudd, hogy éppen a közös mintátok jelzi, hogy szeretne már más minőségben jelen lenni és elkészült arra, hogy átírd!

Az életed alakulásáért te vagy a felelős.

Édesanyád életet adott neked a maga legjobb és legtökéletesebb módján, ahogy szeret is téged. Ha úgy érzed nem vagy boldog ezzel a szeretettel, akkor nézd meg azt, milyen érzést hoz fel benned ez az ellentét. Ez az az érzés, amit meg kell figyelned és átalakítanod magadban azért, hogy rendeződjön köztetek a viszony! Ne várj rá vele! Ő már megtette a magáét! Világra hozott téged és alkalmat teremtett a tapasztalásra. Természetesen az Édesapád sem marad el mellette. Most rajtad a sor! Gyógyítsd meg a kapcsolataidat a felmenőiddel a lelkedben és egy boldog és felszabadult gyerek anyukája leszel, nem mellesleg szeretetteljes kapcsolataid lesznek. Akkor is így van ez, ha még éppen csak gyermekáldás előtt állsz. Ez a legnagyobb genetikai ajándék a családodnak adhatsz! Így kívánom, hogy Isten éltessen minden Édesanyát a legjobb és legszeretetteljesebb módon!
Scroll to Top