Mitől nem fogysz? – Folyadékhiány

kérdésHangozhat el a kérdés Tőled is! A fogyást több dolog is szabotálhatja, egy dolog közülük a folyadékhiány. Egészen pontosan a tiszta víz hiánya!

Mennyi vizet kell innom?

A fogyáshoz testsúly 10 kg-onként, 0,4 liter víz szükséges.  11. kilóra tegyél rá, 0,25 dl vizet

tehát:

92 kg-os férfi esetén.

Aktuális testsúly:  92 kg (92 x 0,4)  3,68 liter

Tíz kilón feletti rész (2kg)  (2 x 0,25)  0,50 liter

Összesen:  4,18 liter

víz, egészséges táplálkozásMivel az emberi szervezet majd 70%-át víz alkotja (hogy korrekt legyek, alkotná), így alapvető működéséhez elengedhetetlen a kiváló hidratáltság! Olyan ez, mintha a mosógépbe csak ruhát és mosószert tennénk, de vizet nem, így nagyon gyorsan leégne. Ez van a testedben is. Ha nem fogyasztasz elég tiszta vizet, akkor a sejtek alulhidratáltak lesznek és elkezd pangani a méreganyag, majd hamarosan lecsökken a széklet és vizelet mennyisége.

A zsírok vizelettel és széklettel ürülnek!

Szóval nézd csak meg a vizeleted és megtudod mennyire vagy hidratált! Egyedül a reggeli vizelet lehet erősebb sárga, ha megfelelően hidratált vagy, akkor majdnem színtelen és szagtalan lesz a vizeleted!

Felejtsd el a light üdítőket!

Coca-Cola ZeroAkármennyire 0 kalóriás is a cola, vagy az ice tea, vagy akármelyik üdítő, az adalékanyagok nem hiányoznak belőlük és nem a kalória fogja blokkolni a fogyásod, hanem az adalékanyagok lerakódása a bélrendszerben, majd pedig a májad kap extra feladatot a kiszűréssel. Amíg ezzel van elfoglalva, nem tud a fogyásodon dolgozni, mert egyelőre “az életedet menti”.

A legjobb vízhajtó, a víz!

Amikor úgy érzed be vannak dagadva a végtagjaid, akkor ne habozz! Fogj hozzá az iváshoz és figyelj arra, hogy minden órában legalább 3 dl tiszta vizet igyál meg. Ez 8 óra alatt 2,4 liter. Egy átlagos 70 kg-os testalkathoz ez már nagyon jó mennyiség, amennyiben bejut a sejtekbe!

Mikor jut be nehezen?

depresszió fejfájás

 • sok stressz esetén
 • a magas zsigeri zsír hátráltatja a test hidratációját
 • ha sok az adalékanyag a táplálkozásba
 • ha edzés alkalmával nincs ásványi só visszapótlás
 • túlmérgezettség esetén
 • nagy mennyiségű kávé, feketetea, light üdítők, sós ételek fogyasztása esetén

Hogyan tudod emelni a tested hidratációját?

immunerosites3

 • Kezdd reggel a napot 3 dl langyos citromos vízzel! (Tehetsz bele 1 kiskanál kurkumát is)
 • Mielőtt még megszomjaznál, mindig legyen a közeledben víz (ha citromos, az is jó) (nem ízesített víz!!!)
 • Edzéshez mindig pótold a kiürült ásványi só mennyiséget. Én hipotóniás itallal pótolom!
 • Csökkentsd a bélrendszered gyulladását, és egy időben 4x több folyadékot juttass a sejtekbe! Ez a tiszta aloe koncentrátum mérések alapján kiváló segítség a hidratáció növelésében, a méregtelenítésben, és a gyulladások csökkentésében!
 • Igyál hígított zöld leveket! (spenót, citrom, madársaláta, búzafű) Ezeket mindig legalább felesre hígítsd, hogy még több folyadékot vegyél magadhoz!
 • egyél roppanós zöldséget, gyümölcsöt (a szőlő is roppan, de roppant cukros, így azt kerüld el, vagy ha nagyon kívánod, maximáld 15 szemben) IR esetén KERÜLD!
 • a krémleveseket cseréld le hígabb nem tejszínes levesre!

Ha szeretnéd tudni mennyi a tested hidratációja, akkor jelentkezz egyéni állapotfelmérésre, ott sokkal több adatot is megtudhatsz a testedről, illetve arról, hogyan legyen hatékony a fogyásod!!