Mozgás fontossága

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!:-) Emlékszel még erre?

mozgásAhh ezer éve volt, úgyhogy ha 20-30 éves vagy, biztos nem:-). De a 40 es, vagy idősebb korosztály biztos mozgott erre:-) (én is vártam minden este, nagy lelkesen!:-) Ja! most biztos kitaláltad, hogy minimum 40 éves vagyok!:-). És bingó! De a biológiai életkorom, csak 26! És ez a lényeg!! (ezt amúgy nem én mondom, hanem egy gép)
De viccen kívül! Azt, hogy mozogni kell, mindenki tudja! Sokan teszik is és érzik jótékony hatását. Te tudod, hogy azon túl, hogy jól nézzél ki, milyen hatása van a rendszeres mozgásnak a szervezetedre? Mutatok néhány területet! Csak akkor olvass tovább, ha érdekel, mi minden változik ilyenkor a testedben!

Mozgás fontossága: az idegrendszer!

A fizikai testmozgás elősegíti a szervezetben a szerotonin (ez a jókedvhormon) termelődését, így rendkívül hatásos antidepresszáns, valamit segít a fájdalomcsillapító és az általános jó érzést okozó endorfinok felszabadításában. Szóval, ha rossz a kedved, menj mozogni! A séta is tökéletesen megteszi!

Mozgás fontossága: a tüdő!

tempós futásA rendszeresen végzett mozgás segíti a tüdő kapacitásának növelését, így a tiszta levegőn végzett mozgás a tüdő számára méregtelenítő hatással bír!

Mozgás fontossága: a szív!

Mozgás hatására erősödik a szívizom és erőteljesebben dolgozik a szív! Nagyon fontos ehhez azonban, hogy támogasd a szívedet kiváló fehérjékkel a mozgás előtt és után, hiszen a szív egy izomszövet! Ne engedd, hogy magát bontsa le! Fogyassz jó minőségű fehérjéket! A jó minőségű fehérjék segítik a zsírok lebontását (izomszövet növekedése által), így megelőzik az erek elplakkosodását, amik keringési elégtelenségekhez vezetnek)

Mozgás fontossága: a szexuális telesítőképesség!

Az egészséges szexuális élet legalább olyan fontos a létezésünk szempontjából, mint a jó emésztés! Így fontos hangsúlyt fektetni rá, hogy kiteljesedett szexuális életünk legyen! A rendszeres mozgás rendben tartja a nemi szervek egészséges működéséért felelős érhálózat tisztaságát, így megelőzi az érhálózat plakkosodását és a merevedési zavarok kialakulását! Továbbá a fent említett idegrendszeri működés segítése, biztosítja a stressz okozta blokkok oldását is! Az életünk egyik alappillére a kiegyensúlyozott szexuális élet! A mozgás hozzá a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb segítő!

Mozgás fontossága: a női mell egészsége!

Mozgás és női mell egészségeA rendszeresen sportolók körében 70%-al alacsonyabb az emlőrák kialakulásának veszélye. Ódv a melleid, mozogj rendszeresen! (jóga, pilates, aerob sportok, tánc és a nőiséget támogató mozgásformák, nemcsak fizikailag, de lelkileg is nagy támogatóid! (ha csapatjátékot űzöl, kosárlabda, kézilabda stb., ügyelj arra, hogy ne tedd ki ütésnek őket!)

Mozgás fontossága: a bélrendszer!

A beleink mozgásszegény életmód hatására elrenyhülhetnek, így székrekedés, emésztési elégtelenségek alakulhatnak ki, amik nagymértékben hozzájárulnak a ma Magyarországon népbetegségnek számító vastagbélrák kialakulásához. Rendszeres mozgással azonban rengeteget tehetsz beleid egészségéért, az anyagcseréd tökéletes működéséért, a pangó méreganyagok kiürítéséért! Mozgás hatására a belek mozgása aktívabbá válik és könnyebben megy a kiválasztás! Ne feledd! Ezért van immunerősítő hatása a mozgásnak, mert az immunrendszer 70%-a a bélrendszeredben van! Innen történik a felszívódás a kiválasztás és az élet!

Mozgás fontossága: a cukorbetegség!

Mozgás hatására az inzulin hormon jobban ki tudja fejteni hatását és könnyebben szállítja el a vérből a felesleges cukrot! Ezért fontos, hogy a nagyobb étkezések után ne a kanapé ragadjon magához, hanem sétálj a szabadban 40 percet! Főleg este javasolt, így elkerülheted a vacsi utáni hízást!

Mozgás fontossága: Te!

fitness, mozgásMost már láthatod, hogy mennyire sok területen tudsz segíteni egész lényednek abban, hogy teljesebb életet élhess!
Igen! Van olyan, hogy nagyon fáradt vagy! Ekkor javaslom, hogy kezdj sétával! Amint elindulsz, elkezdődik a sejtekhez történő oxigénáramlás és megjön a kedved némi karkörzéshez, nyújtáshoz, kitöréshez! Van, hogy ennyi is elég! De ez legyen a minimum!!!
Még egy fontos dolog! Itt is fontos, az egyensúly betartása! Mert ha átesel a ló másik oldalára és túledzésbe fogsz, akkor az bizony nem erősíteni, de gyengíteni fog! Engedj időt a megdolgoztatott területek regenerálódására. Ezt segítheted jó minőségű, kis molekulájú, természetes vitaminokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel és ne maradjon el a jó minőségű fehérjepótlás!

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem