Szemléletváltás

Szemléletváltás

szemléletváltásA világ állandó változásban van, sokkal gyorsabban változik, mint eddig bármikor. Ezt biztosan Te is észrevetted a saját környezetedben. Ez a változás bizony azt várja tőlünk is, hogy alkalmazkodjunk a változáshoz és akkor lehetőséget ad nekünk arra, hogy kilépjünk az életünk szorító helyzetéből.

Kövesd az evolúció szavát!

Már az evolúciós elmélet kidolgozója, Charles Darwin is megmondta. ” „Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Az élőlények fejlődéséhez vezető valamilyen általános törvény így hangzik: sokasodj, változz, az erős éljen, a gyenge pusztuljon.”

változásBármilyen kegyetlennek is tűnik az utolsó mondat, attól még így van ez a gyakorlatban. Mert aki nem alkalmazkodik a változásokhoz, annak az élete keserű, egy helyben topogás, szorongás és pusztulás. A változásban pedig benne van, hogy állandó. Nem elég egyszer változni és arra hivatkozni, hogy már egyszer megtettem. A változás folyamat, ami állandó rugalmasságot igényel.

Szemléletváltás újra

Tehát ahhoz, hogy valamiféle változás történjen az életben, szemléletváltásra van szükség! Jól látod! Nem véletlenül emeltem ki az az élet szót! Mert ez az egész életre vonatkozik. Egy szóban benne van a megoldás! Egy új szemüvegen keresztül történő rálátásra van szükség a változáshoz. Mert hiába indulsz el a változtatás szándékával, amikor ugyanúgy cselekszel,  mint előtte egészen biztosan ugyanazt az eredményt fogod kapni, mint annak előtte. Ha ott sikertelenséget éltél meg, akkor itt is garantált az eredmény.

Hogy még egy klasszikust említsek: (Albert Einstein) “A problémákat nem lehet megoldani éppen azon a szinten, ahol létrehoztuk őket.

Jó-jó! Megígérem, hogy már nem idézek többet, de talán innen már láthatod, hogy még a nagy elődeink is mennyire ráláttak már a szemléletváltás szükségességére. Mert enélkül az élet megreked, elsorvad.

A fenti igazság az élet minden területére igaz!

Életmódváltásnál, családi kapcsolatoknál, karrierépítésnél, személyes fejlődésnél stb.

 • Fogyás
 • Sport
 • Relaxáció
 • Új szokások kialakítása az életvitelen belül
 • Több minőségi idő a szeretteiddel
 • Rendszeres önfejlesztés
 • Rendszeres kulturális programok megélése, stb.

Ha új életminőséget akarsz, tehát változást az életedben, akkor nézd meg az életterületeidet és mérd fel, hol szükséges szemléletváltás. Milyen életterület szorul javításra, emelésre. Foglalkozz vele és válts nézőpontot. Nézd meg, hogyan tudnád újrahúrozni azt. A változás képessége  mindenkiben benne van, de meg kell találni a motivációt hozzá.

Mondhatod magadban, hogy jajj, ez olyan elcsépelt, mindenki tudja. Tényleg? Mi számít tudásnak? Hát itt elárulom. Az, hogy ha gyakorlod is. Ha minden nap haladsz a kitűzött célod felé és nem adod fel. Ha elbuksz is felállsz és mész tovább. Üzleti modellt fejlesztettek ki arra, hogy egy vállalkozás életében mikor van alkalom arra, hogy kitartsunk a régi szemléletmód mellett, és mikor van itt az ideje az irányváltoztatásnak.

Szemléletváltás: Elemezd a helyzetet!

elemezzEnnek lényege, a helyzet felmérése! A felmérés pedig abból áll, hogy megvizsgálod a kérdéses élethelyzetet.

 • Elégedett vagy e vele?
 • Örömet okoz e Neked?
 • Sikeresnek érzed e magad benne?
 • Van e előrelépési lehetőség benne?

Ha pozitív választ kapsz, akkor nincs mint tenni, folytatni kell az irányt. Akkor azonban, ha az egyik válaszod negatív, akkor elérkezett az irányváltoztatás ideje! Ekkor érdemes leülni és elgondolkodni a lehetőségeken, esetleg kikérni egy szakember segítségét!

Ja, hogy úgy érzed elbuktál? Hát most jól figyelj! Minden, csak nézőpont kérdése! Ha elbuktál, annak negatív érzete van, ha viszont azt mondod, hogy tapasztalatot szereztél arról, hogy melyik a rossz irány, akkor mindjárt  más a leányzó fekvése! Akkor megnyílik a lehetőségek tárháza, hiszen a tudatod számára szabad az út az új lehetőségek megtapasztalására!

Ne feledd!

más szemüvegA tested tökéletesen tükrözi gondolataid minőségét! A gondolatok pillanatok alatt hatnak a test fiziológiájára. Ez azt jelenti, hogy ha negatív gondolatok tekeregnek a fejedben, akkor testtartásod is tükrözi azt, így akárhogyis szeretnéd eltitkolni a belső kételyeidet, úgy is tükröződik a külvilág számára!

Amit tehetsz azért, hogy sikeres legyél és ezt a külvilág is észrevegye, válts szemléletet és irányt! Akkor, ha helyzetelemzésed ezt kívánja! Vedd kézbe az életet és élvezd az utazást!:-)

Scroll to Top
A felhasználói élmények javítása érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Nem kérem